Actualitate

Incendiu la o casă din Huedin, pornit de la coșul de fum. O femeie a ajuns la spital

Pompierii clujeni au intervenit sâmbătă dimineață la un incendiu izbucnit la o casă din orașul Huedin. O femeie a necesitat îngrijiri medicale.

Incendiu la o casă din Huedin, pornit de la coșul de fum. FOTO: ISU Cluj Incendiu la o casă din Huedin, pornit de la coșul de fum. FOTO: ISU Cluj

 

 


Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață la o casă din Huedin. Focul a pornit de la coșul de fum al unei sobe și s-a extins la acoperișul casei și la unul dintre pereții exteriori.

 


„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit pentru a lichida un incendiu ce s-a manifestat la o casă situată pe strada Fildului din Huedin. Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:35 și a anunțat un incendiu la coșul de fum al casei. Imediat s-a deplasat la fața locului o autospecială cu apă și spumă, iar pompierii au constatat faptul că flăcările au afectat acoperișul pe o suprafață de 4 mp și un perete interior din lemn pe o suprafață de 3 mp. Intervenția promptă a făcut ca incendiul să nu se extindă la casa construită din lemn”, au arătat reprezentanții ISU Cluj. 

Incendiu la o casă din Huedin, pornit de la coșul de fum. FOTO: ISU Cluj

O femeie a ajuns la spital

O femeie care se afla în casă și a acuzat stări de rău a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Orășenesc Huedin.


Focul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător.

„De asemenea, o femeie de aproximativ 75 de ani a acuzat stări de rău și a fost transportată la Spitalul Orășenesc Huedin de către o ambulanță SAJ. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile”, a transmis ISU Cluj.


Fii în siguranță și în sezonul rece!

Pompierii clujeni fac din nou următoarele recomandări către populație:

  • Asiguraţi verificarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată, pentru că acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.
  • Curăţaţi periodic coşurile de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde și provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei.
  • Pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu lemne a sobei se va monta o tablă metalică, astfel încât jarul căzut accidental din sobă să nu între în contact cu materialele combustibile și astfel să provoace un incendiu. În sobă nu se vor introduce lemne mai lungi decât focarul, iar portița de acces nu se va lasă deschisă.
  • Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile.

CITEȘTE ȘI:

INCENDIU la o casă din lemn de pe strada Nicolae Mărgineanu. Flăcările au cuprins acoperișul casei. VIDEO

abonare newsletter