Actualitate

Măsuri speciale în şcoli din cauza codului de ger

<p>Inspectoratele şcolare trebuie să ia măsuri în perioada în care s-a instituit cod portocaliu de ger, astfel încât elevii şi profesorii să nu fie expuşi la frig.</p>

 

Având în vedere avertizările meteorologilor pentru următoarele zile, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, afirmă că, pentru Ministerul Educaţiei, prioritatea o reprezintă nu numai prezenţa elevilor la şcoală, ci şi siguranţa şi sănătatea acestora.

„Ministerul Educaţiei reaminteşte atât părinţilor, cât şi profesorilor, recomandările făcute de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii, care atenţionează că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, trebuie evitată expunerea la frig a copiilor. Punctual, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsurile care se impun, în perioada instituită de cod galben, în aşa fel încât elevii şi cadrele didactice să nu suporte consecinţele scăderilor de temperatură”, a declarat Oana Badea.

Meteorologii au emis ieri o avertizare de cod portocaliu de ger, până pe 3 februarie, în aceste zile fiind aşteptate minime între -27 şi - 17 grade Celsius.

Până ieri, potrivit raportărilor inspectoratelor şcolare judeţene, doar câteva şcoli din judeţul Argeş întâmpinau probleme din cauza ninsorilor şi a viscolului.    


abonare newsletter