Actualitate

Amenzi de 9.400 lei pentru magazinele cu reduceri

<p>Polițiștii locali au aplicat 13 amenzi în valoare de 9.400 lei magazinelor care practică reduceri de preț în această perioadă.</p>

 

În perioada 16 – 20 ianuarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind reducerile de preţuri. Acţiunea s-a desfăşurat atât în zona centrală, cât şi în cartierele municipiului, în total fiind verificaţi 45 de agenţi economici.


„În urma verificărilor, în șase dintre cazuri s-a constatat nedepunerea la Primăria municipiului Cluj-Napoca a notificărilor prevăzute de O.G. nr. 99/2000 republicată, pentru vânzările cu preţ redus care intră în categoria soldărilor, iar în alte șapte cazuri s-a constatat afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus”, au explicat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 13 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, valoarea amenzilor aplicate fiind de 9.400 lei.

abonare newsletter