Actualitate

Şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată Zilei Unirii s-a desfășurat în absenţa opoziţiei

<p>Şedinţa comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării zilei de 24 ianuarie 1859 - Ziua Unirii Ţării Româneşti cu Moldova - s-a desfășurat în absenţa parlamentarilor opoziţiei.</p>

 

La reuniune participă reprezentanţi ai mediului academic, ai corpului diplomatic şi ai clerului.

La şedinţă au participat, totodată, premierul Emil Boc şi mai mulţi miniştri, printre care Valeriu Tabără, Traian Igaş, Sulfina Barbu, Laszlo Borbely.

„Marcăm astăzi 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, etapă crucială pentru evoluţia României moderne şi, totodată, un bun prilej să reflectăm asupra unor valori fundamentale. Acum, la fel ca în urmă cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României. Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării  în toate momentele de cotitură ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeşte perenitatea şi actualitatea acestei valori”, afirmă premierul Emil Boc în mesajul său transmis cu ocazia acestei sărbători naţionale..

Şedinţa solemnă consacrată Zilei Unirii are loc în cea de a doua zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului. Prima zi a sesiunii extraordinare, luni, a fost dedicată dezbaterii situaţiei politice, economice şi sociale din ţară.

abonare newsletter