Actualitate

Un pensionar din Covasna şi-a incendiat legitimaţia de membru UDMR

<p>Un pensionar din municipiul Sfântu Gheorghe, care a participat joi seară la mitingul desfăşurat în faţa Prefecturii Covasna, şi-a incendiat legitimaţia de membru UDMR la finalul manifestaţiei.</p>

 

Bărbatul a declarat că prin acest gest doreşte să-şi exprime nemulţumirea faţă de politica UDMR care, deşi se află de 20 de ani la guvernare, nu a făcut nimic pentru ca membrii comunităţii maghiare să o ducă mai bine. Acesta a menţionat că s-a înscris în UDMR în anul 1990.

La mitingul de la Sfântu Gheorghe, organizat prin intermediul unei reţele de socializare sub genericul „Hai să-i fluierăm”, au participat aproape 300 de persoane, printre care s-au numărat pensionari, actori, funcţionari publici, dascăli, studenţi, sindicalişti, precum şi politicieni din cadrul partidelor de Opoziţie.

Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, solicitând „demisii comasate” şi organizarea de alegeri anticipate.

Potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine, pentru această acţiune au fost mobilizaţi aproximativ 30 de jandarmi, iar pe parcursul manifestaţiei care a avut loc între orele 17-19 nu s-au semnalat incidente, protestul desfăşurându-se paşnic.

Acesta a fost prima manifestaţie publică organizată la Sfântu Gheorghe de la debutul protestelor în ţară şi, fiind o manifestare, spontană nimeni nu a putut spune dacă va continua şi în zilele următoare.

abonare newsletter