Actualitate

Zeci de mii de pelerini asistă la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Nicula. VIDEO LIVE

Zeci de mii de pelerini asistă, luni, 15 august, la slujba de Liturghie la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, oficiată de un sobor de preoţi condus de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, şi se roagă la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Zeci de mii de pelerini la Mănăstirea Nicula din județul Cluj/ Foto: Facebook - Mănăstirea Nicula Zeci de mii de pelerini la Mănăstirea Nicula din județul Cluj/ Foto: Facebook - Mănăstirea Nicula

 

Credincioşi din întreaga ţară au sosit încă de vineri la Mănăstirea Nicula pentru a se închina şi ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.


 

Nici ploaia torențială de duminică, 14 august, nu i-a deranjat pe credincioșii veniți din toate colțurile țării.


Potrivit antena3.ro, 20.000 de pelerini au făcut noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă afară pentru ca oamenii veniţi din toată ţara să se poată închina. Până la miezul nopţii întreaga zonă răsună de acordurile Prohodului Maicii, pentru ca mai apoi să se săvârşească slujba şi procesiunea Icoanei.

Mănăstirea de la Nicula transmite în aceste momente Sfânta Liturghie arhierească „Adormirea Maicii Domnului”. 


Sfânta Liturghie este slujba principală a Bisericii Ortodoxe. Dumnezeiasca Liturghie este o slujbă euharistică.

Slujba este oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în sobor de arhierei, preoți și diaconi. 


 

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU. Ce semnifică Adormirea Maicii Domnului? Cum se sărbătorește ziua de 15 august?

Ploaie torențială și vijelie la Mănăstirea Nicula

15.000 de pelerini la Mănăstirea Nicula. FOTO

abonare newsletter