Actualitate

La Miercurea Ciuc a început lupta pentru recuperarea datoriilor la întreținere

<p>Peste 250 de proprietari de apartamente din Miercurea Ciuc au fost acţionaţi în instanţă pentru recuperarea datoriilor la întreţinere, de asociaţiile de locatari şi Societatea de Gospodărire Comunală GOSCOM.</p>

 

Ditrectorul GOSCOM Miercurea Ciuc, Fekete Ana, a declarat marţi, pentru Agerpres, că există pe rol 262 de procese pentru recuperarea datoriilor, iar în 49 dintre cazuri s-a ajuns la executarea silită. Fekete Ana a explicat că unele apartamente se află în proces de executare silită de 2-3 ani, dar se vând greu întrucât unele se află într-o stare de deteriorare avansată dar şi din cauză crizei economice.

„Apartamentele sunt deteriorate iar cererea este foarte, foarte scăzută. Se mai vinde câte unul-două şi mai reuşim să recuperăm din restanţe”, a spus directorul GOSCOM Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, există şi oameni de bună credinţă care îşi vând singuri apartamentele, atunci când acumulează datorii mari şi nu mai reuşesc să-şi achitare facturile, şi îşi cumpără o locuinţă mai mică sau se mută la ţară.

„Situaţia economică şi socială se resfrânge asupra posibilităţilor de plată. Oamenii încearcă să facă economii, dar mulţi dintre ei nu au ce economisi”, a precizat Fekete Ana.

abonare newsletter