Timp Liber

19 aprilie, Ziua mondială a poeziei și minții creative. Ziua este dedicată persoanelor care au marcat istoria prin inovație și artă

Ziua internațională a poeziei și minții creative se sărbătorește în fiecare an la data de 19 aprilie. Această zi este dedicată acelor persoane care au împins înainte societatea de-a lungul istoriei, prin inovaţie şi artă.

ceastă zi este dedicată acelor persoane care au împins înainte societatea de-a lungul istoriei, prin inovaţie şi artă/ Sursă foto: pixabay.com ceastă zi este dedicată acelor persoane care au împins înainte societatea de-a lungul istoriei, prin inovaţie şi artă/ Sursă foto: pixabay.com

 

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. 


 

Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua poeziei şi a minţii creative

Ziua poeziei şi a minţii creative (#PoetryAndTheCreativeMindDay) este dedicată acelor minţi care au împins înainte societatea de-a lungul istoriei, prin inovaţie şi artă. Prin poezie şi artă în general, aceste minţi au reprezentat o provocare faţă de ceea ce era considerat posibil sau social acceptabil şi au împins societatea înainte.


Această zi reprezintă o bună oportunitate de a reciti acele poezii care te-au influenţat odinioară sau de a transpune la rândul tău gândurile pe hârtie sau în culori pe şevalet.

Poezia poate lua numeroase forme, de la pentametrul iambic shakespearian, până la structura rigidă a poeziei japoneze Haiku sau la rimele naive ale poeziilor şi cântecelor pentru copii. Din acest motiv, poezia reprezintă o modalitate concretă, foarte puternică, de a-ţi exprima gândurile şi emoţiile şi de a le împărtăşi cu ceilalţi.


 

CITEȘTE ȘI:

20 martie, Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret: „Să ducem, astăzi, un copil la teatru!”

Ce sărbătorim pe 11 aprilie? Este ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson

Ultimele Stiri
abonare newsletter