Timp Liber

Clujul, vizat de AVERTIZARE de vreme deosebit de rece și ger. Cum va fi vremea în următoarea perioadă?

ANM a emis marți o avertizare de vreme deosebit de rece și ger, valabilă până joi seara. Cum va fi vremea zilele următoare în Cluj?

Clujul, vizat de AVERTIZARE de vreme deosebit de rece și ger. Cum va fi vremea în următoarea perioadă? Clujul, vizat de AVERTIZARE de vreme deosebit de rece și ger. Cum va fi vremea în următoarea perioadă?

 

 


Începând de marți, 11 ianuarie, ora 20:00 vremea a devenit deosebit de rece în toată țara, cu ger dimineața și noaptea. Avertizarea este valabilă până joi la ora 18:00.

De asemenea, în intervalul menționat vor exista și intensificări ale vântului.


„Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie”, se arată în informarea meteorologică emisă de ANM.


Cum va fi vremea la Cluj?

Clujul resimte puternic acest val de vreme rece și ger, iar conform AccuWeather vremea va fi deosebit de rece în următoarele două zile, urmând ca de vineri vremea să se încălzească.

Ziua de miercuri, 12 ianuarie, vine cu temperatura negative atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Meteorologii spun că maxima zilei un va depăși -2 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la -13 grade.


Joi cresc temperaturile, însă temperaturile vor rămâne sub zero grade. În noaptea de joi spre vineri, minima va fi de -6 grade Celsius, iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori.

Începând de vineri, 14 ianuarie, maximele nu vor mai coborî sub 0 grade, iar șansele de precipitații vor ajunge la doar 3%, vântul suflând cu 17 km/h, în timp ce norii vor acoperi cerul în proporție de 25%. În schimb, pe timpul nopții sunt așteptate perioade cu vânt puternic, rafalele de vânt suflând cu 39 km/h.


Conform meteorologilor, sâmbătă, 15 ianuarie, ne-am putea bucura de o nouă repriză de ninsoare. Șansele de precipitații sunt de 49%, maximă zilei va fi de 3 grade Celsius, iar minima pe timp de noapte de -6 grade Celsius.

 

CITEȘTE ȘI:

Vreme extrem de rece și ger în toată țara. Temperaturile pot ajunge la -18 grade, inclusiv în Cluj

abonare newsletter