Timp Liber

Rețetă pentru cei mai buni cârnați pentru Crăciun. Cum să pregătești cârnați ca la bunica acasă

Rețetă pentru cei mai buni cârnați de Crăciun. Pe masa de Crăciun nu trebuie să ne lipsească. Află cum să pregătești cârnați la fel de buni ca și la bunica acasă.

Rețetă pentru cei mai buni cârnați pentru Crăciun. Cum să pregătești cârnați ca la bunica acasă Rețetă pentru cei mai buni cârnați pentru Crăciun. Cum să pregătești cârnați ca la bunica acasă

 

 


Rețetă pentru cei mai buni cârnați de Crăciun. Cârnații se află pe masa tuturor românilor în perioada Crăciunului. Mai jos vă prezentăm o rețetă care pe mulți o să vă ducă cu gândul la cei făcuți de bunici.

Rețetă pentru cei mai buni cârnați de Crăciun. Ce ingrediente folosim?

retetebune.ro ne prezintă rețeta pentru a realiza cei mai buni cârnați de Crăciun:


-2 kg pulpă de porc
-500 g slănină de porc
-2 căpățâni usturoi
-sare după gust
-piper după gust
-3 lingurițe boia dulce/iute
-3 lingurițe cimbru uscat
-200 gr supă de oase
-mațe de porc pentru cârnați
-oțet

CITEȘTE ȘI:


Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun, care nu îngrașă. Este o sursă de proteine și are puține calorii

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC


 

Rețetă pentru cei mai buni cârnați de Crăciun. Cum îi preparăm?

Acum că avem toate ingredientele pregătite pentru cei mai buni cârnați de Crăciun putem să trecem în bucătărie și să îi pregătim. Primul pas este să tocăm bine pulpele de porc și slănina. După ce le-am tocat le punem într-un castron. 


În timpul acesta adăugăm sare, piper după gust și cele 3 lingurițe de boia dulce și cimbru uscat. Pe lângă aceste condimente adăugăm usturoiul și amestecăm bine compoziția. Acum lăsăm compoziția și ne ocupăm de mațele de porc pentru cârnați. 

Curățăm cu apă și sare mațele de porc și le ținem pentru 10 minute într-un castron cu apă CĂLDUȚĂ (nu fierbinte) și oțet. După ce au trecut cele 10 minute clătim bine mațele și le umplem cu compoziția pregătită. După ce am terminat de umplut mațele, legăm capetele cu o sfoară alimentară și îi depozităm într-un loc răcoros și uscat pentru cel puțin 48 de ore.

După ce ați terminat cea mai bună rețetă de cârnați pentru Crăciun, exact ca la bunica acasă o puteți consuma afumată, prăjită sau pregătită la cuptor.

 

CITEȘTE ȘI:

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Mâncarea ce nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun

Mâncarea care previne cancerul la colon. E cheia spre o viață sănătoasă și stimulează sistemul imunitar

Ultimele Stiri
abonare newsletter