Timp Liber

Pârtie, vin! Stațiuni de ski din zona Clujului si Transilvania pentru toți iubitorii de zăpadă. FOTO

Iarna a pus stăpânire pe zona montană din Cluj și din Transilvania. Pe lângă copiii care iubesc să se joace în zăpadă, cei mai încântați de această vreme sunt iubitorii sportului de iarnă.

Pârtie, vin! Stațiuni de ski în zona Clujului si Transilvania pentru toți iubitorii de zăpadă. FOTO Pârtie, vin! Stațiuni de ski în zona Clujului si Transilvania pentru toți iubitorii de zăpadă. FOTO

 

Sezonul de schi s-a deschis în mai multe stațiuni din Cluj și Transilvania, iar iubitorii sezonului rece sunt așteptați să testeze zăpada. 


Vă prezentăm o listă cu câteva pârtii din Cluj și din apropiere, unde puteți să vă bucurați de zăpadă.

Pârtii în apropiere de Cluj

Buscat Resort- Băișoara


Pârtiile de Buscat se numără printre cele mai frecventate de către clujeni. Buscat Resort Băișoara se află la aproximativ 60 km distanță de municipiul Cluj-Napoca. Clujenii au la dispoziție mai multe rute, cum ar fi Cluj-Napoca – Ciurila – Băișoara – Buscat sau Cluj- Napoca – Florești – Băișoara – Buscat. Sezonul de schi s-a deschis la Buscat Resort-Băișoara duminică, 5 decembrie, după mai multe încercări de înzăpezire a pârtiei.

Vârful Buscat are o înălțime de 1676 m, iar aici găsim pârtia Buscat Ski Resort. Este locul perfect pentru fiecare deoarece există un număr de șase pârtii: pârtia 1, albastră, de 1.300 m lungime; pârtia 2, roșie, de 800 m; pârtia 3, neagră, de 900 m; pârtia 5, pentru începători, cu lungimea de 150 m, sistem babylift și o dificultate redusă; pârtia 5, verde, de 1.700 m; iar în final pârtia de sanie de 200 m.


Potrivit reprezentanțiilor Ski Buscat Resort doar pârtia 1 albastră este deschisă și pârtia de 200 de metri pentru sanie.

 


 

Pârtia de Schi Muntele Băișorii


Pentru iubitorii sportului de iarnă avem o veste bună, vineri, 17 decembrie, se deschide oficial sezonul de schi la Muntele Băișorii. 

Stațiunea Băișoara este situată la 1400 metri altitudine, în Munții Apuseni și la 55 km de Cluj-Napoca. Cei interesați pot practica atât schi alpin și snowboarding, cât și ciclism montan. Programul acestui weekend (17-19 decembrie) va fi : vineri de la 10:00 la 17:00 , sâmbătă și duminică 09:00 la 17:00

 

 Ski Bike Resort Mărișel

În creierul munților, la doar 50 km distanță de Cluj-Napoca se află Ski Bike Resort Mărișel, ce vor fi îndrăgite de toți iubitorii sezonului de iarnă. Pentru a ajunge, există două rute, drumul județean DJ 107P Mărișel (Gilău-Someșul Rece-Mărișel) și drumul județean DN 1R Beliș-Fântânele (Căpușu Mare-Beliș-Mărișel). De asemenea, stațiunea de schi are o priveliște feerică spre lacul de acumulare Beliș Fântânele.

Sâmbătă, 11 decembrie, s-a deschis oficial sezonul de ski la Mărișel. Momentan doar pârtia albastră este deschisă.

 

Pârtia teleschi Feleacu

Această pârtie este la doi pași de Cluj. Ea este amplasată la 12 km distanță de municipiul Cluj-Napoca, pe Dealul Feleacului. Resort-ul este împărțit în Pârtia mare, Pârtia pentru începători și Snowpark.

Din păcate pentru iubitorii de zăpadă, pârtia teleschi Feleacu este momentan închisă.

 

 

Pârtii de schi din Transilvania

Pentru cei care doresc să se bucure de noul sezon de schi, vă prezentăm o listă cu pârtii din Transilvania care uimesc turiștii cu peisaje feerice.

SuperSki Cavnic

Pârtia de Schi Cavnic este situată în Nordul Transilvaniei în județul Maramureș, la poalele munților Gutâi.

Potrivit reprezentanților SuperSki Cavnic, momentan se schiază pe 4,5 km de pârtie din cei 6 km disponibili (Roata 1, Roata 2 și Pârtia Albastră), iar dacă condițiile meteo vor fi favorabile vor deschide joi, 23 decembrie, Pârtia Neagră.

 

Arena Platoș Păltiniș

La 180 km de Cluj-Napoca se află complexul Arena Platoș Păltiniș.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș și-a deschis pentru prima dată porțile în 2010. Pârtiile sunt dotate cu peste 20 tunuri de zăpadă și cu nocturnă.

Pe lângă toate acestea complexul are 4 teleschiuri și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă.

 

Stațiunea Parâng

Stațiunea Parâng este situată la 151 km de Cluj în județul Hunedoara. În această stațiune există nouă pârtii dintre care două sunt pentru avansați.

Dintre ele, Pârtia B este cea mai lungă, fiind întinsă pe o distanță de 3.200 m, destinată atât începătorilor, cât și avansaților. Pe langă ea, există Pârtia B, de 350 m lungime, pentru începători, Pârtia EuroParâng, 600 m și o dificultate medie, Pârtia Sub Telescaun, cu o lungime de 367 m, dificultate medie, Pârtia Saivane, de 900 m, dificultate medie, Pârtia C, cu o lungime de 250 m și dificultate medie, Pârtia Culoarul Porcului, de 750 m și dificultate medie, la care se adaugă Intermediar Telescaun noi și Pârta Zidul Morții, fiind destinate începătorilor, respectiv avansaților.

Potrivit reprezentanților SkiParâng, sâmbătă, 18 decembrie, se deschide Pârtia Sub Telescaun, Pârtia A și Pârtia EuroParâng.

 

Stațiunea Straja

Tot în județul Hunedoara se află stațiunea Straja.Aceasta dispune de 12 pârtii de schi, fiecare echipate cu instalație de transport pe cablu.

Lungimea pârtiilor variază de la 60 m - pârtia Baloo, până la 8,1 km - pârtia Straja, care pornește de la altitudinea 1.868 m și ajunge la 750 m. Ele eu un grad de dificultate ușor, mediu sau dificil, cele mai multe fiind trasee medii sau dificile.

 

CITEȘTE ȘI:

S-a deschis sezonul de schi la Băișoara! Pârtia, pregătită cu zăpadă proaspătă. VIDEO

Exercițiu complex de salvare, pe pârtia de la Mărișel. Cum au decurs operațiunile de salvare? FOTO

Liber pe pârtie la Mărişel! S-a deschis sezonul de schi. FOTO

abonare newsletter