Sănătate

Află CUM SLĂBEŞTI în funcţie de vârstă!

Fiecare femeie trebuie să ţină cont de vârstă atunci când vine vorba despre alimentaţie şi cure de slăbire deoarece organismul se schimbă o dată cu vârsta, metabolismul devine tot mai lent, modificările hormonale influenţează starea de spirit, forma corporală şi sănătatea, iar sistemul digestiv nu mai funcţionează ca în tinereţe.

Medicii spun că dacă aveţi vârsta între 20 şi 30 de ani nu trebuie să vă stresaţi prea mult din cauza siluetei, deoarece la fel de uşor cum le-aţi dobândit, la fel de simplu puteţi scăpa de kilogramele în plus.

Potrivit doctorulzilei.ro, trebuie doar să urmaţi câteva reguli esenţiale care să vă echilibreze modul de viaţă şi stilul alimentar:


-         Mâncaţi la ore fixe, de trei ori pe zi, şi consumaţi fructe între mese,

-         Înlocuiţi băuturile carbogazoase şi extrem de dulci cu apă plată sau cu sucuri naturale, iar chipsurile, batoanele cu ciocolată sau floricelele prăjite în ulei cu batoane cu cereale, migdale ori nuci crude sau fructe


-         Nu săriţi peste micul dejun, care poate consta în cereale integrale, combinate cu lapte, iaurt sau sucuri naturale şi fructe de sezon.

Dacă aveţi vârsta între 30 şi 40 de ani: 


-         hidrataţi-vă intens,

-         nu săriţi peste micul dejun,


-         luaţi trei mese pe zi

-         consumaţi la cină doar salată şi carne slabă.


Dacă urmaţi vreo dietă, aceasta trebuie asociată cu exerciţii de fitness şi de întreţinere corporală, deoarece procesele de îmbătrânire şi problemele de circulaţie încep să apară dacă nu vă îngrijiţi.

Conform sursei citate, după 40 de ani, este nevoie de o dietă sănătoasă care constă într-un aport mai mare de proteine şi un necesar zilnic de 1.800 de calorii:

-         Aveţi nevoie de o alimentaţie bogată în vitamine, în special vitamina C (puternic antioxidant) şi complexul vitaminelor B (tonifică pielea şi muşchii), cât şi minerale, precum calciu (previne osteoporoza), magneziu şi fosfor.

-         Eliminaţi alimentele cu mult colesterol (carne de porc, smântână, ouă, lapte şi unt) şi înlocuiţi-le cu iaurt degresat, peşte oceanic, broccoli, roşii şi citrice.

-         Consumaţi mai multe fibre, pentru că dau senzaţia de saţietate şi favorizează digestia, previn acumularea kilogramelor în plus, constipaţia şi reduc nivelul colesterolului.

-         Nu uitaţi de cele 30 de minute zilnice de mişcare, deoarece aceasta încetineşte procesul natural de îmbătrânire a corpului!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter