Timp Liber

Boc: „Necazurile nu sunt petrecerile. Dacă ai rata de vaccinare mare, totul e sub control”

Emil Boc a vorbit despre trendul descrescător al cazurilor de Covid-19 în Cluj-Napoca, dar și despre cum perioada în care numărul cazurilor era imens, în valul 4.

Emil Boc susține că nu petrecerile și festivalurile sunt „necazuri”, ci lipsa interesului în vaccinare Emil Boc susține că nu petrecerile și festivalurile sunt „necazuri”, ci lipsa interesului în vaccinare

 

 


Primarul a susținut că nu din cauza petrecerilor și a festivalurilor numărul de cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ în valul 4 al pandemiei.

 


El spune că totul poate fi menținut sub control dacă rata de vaccinare este una mare:

„Necazurile nu sunt petrecerile. În primul rând e rata de vaccinare. Țineți minte treaba asta. Și la Cluj toată lumea a spus «aveți Untoldul, o să aveți cea mai mare rată de infectare». Nu am avut-o, am fost pe numărul 15 - 20 în România. Toți ne cântau cum o să fie.


Cât timp ai rată mare de vaccinare, totul poate fi menținut sub control. Asta vreau să se înțeleagă și să înțelegem noi din lecția asta. Să nu ne relaxăm în materie de vaccinare. Să facem prima doză, chiar dacă nu am făcut-o încă. Să mergem la doza 3 ca să completăm”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.

În ultima perioadă, Clujul se bucură de niște „cifre mai optimiste”. Deși interesul în vaccinare nu este chiar același ca în perioada în care au început să se aplice noile restricții, el se menține destul de ridicat:


„La Cluj mă bucură să văd că încă sunt numere mari - 2.000-3.000 persoane vaccinate pe zi. Asta înseamnă că gradul de înțelegere este mult mai bun la clujeni”, a mai spus primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Boc vrea să se impună Certificatul Verde la locul de muncă: „Dacă nu, de Crăciun vom merge la cimitir”

Boc nu crede că numărul mare de cazuri COVID din Cluj are legătură cu Untold: „Sunt 15 orașe cu rată mai mare de infectare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter