Timp Liber

Cabana Blăjoaia, fosta perlă a taberelor clujene, readusă la viață de UBB

Cabana Blăjoaia, cunoscuta tabără din județul Cluj, rămasă în paragină după perioada comunistă, va fi readusă la viață după ce a fost preluată de UBB.

Cabana Blăjoaia, reabilitată de UBB/Foto: randare proiect Claudiu Salanță Facebook.com Cabana Blăjoaia, reabilitată de UBB/Foto: randare proiect Claudiu Salanță Facebook.com

 

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a prezentat modul în care fosta perlă a taberelor clujene, Cabana Blăjoaia, renaște după ce a fost preluată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.


O bază modernă de practică pentru studenți

Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă. 

CITEȘTE ȘI: 
Recunoașteți locul? O biserică din județ a fost „readusă la viață” și își atrage laude din toate părțile

O fostă perlă a taberelor clujene renaște/Foto randare proiect: Claudiu Salanță Facebook.com

„După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investit mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai. Acesția și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza modernă de practică studențească”, potrivit lui Claudiu Salanță. 


Cabana Blăjoaia, modernizată și extinsă de UBB/Foto randare proiect: Claudiu Salanță Facebook.com

UBB a reușit să păstreze farmecul de odinioară al cabanei, „să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea clădirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect cu o arhitectură de calitate care face cinste renumelui și prestigiului beneficiarului”, potrivit sursei citate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rectorul UBB, despre lucrările de modernizare din centrul Clujului. „Cea mai frumoasă stradă a orașului s-a transformat într-o Piață a Universității”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter