Timp Liber

NASTY, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes

NASTY, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

NASTY, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes/ Foto: Transilvania Film NASTY, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes/ Foto: Transilvania Film

 

 


NASTY, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. Filmul regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu va putea fi urmărit în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial. Festivalul de la Cannes va avea loc între 14 și 25 mai pe Riviera Franceză. 

 


„Este extraordinar că NASTY a fost selecționat anul acesta la Cannes. În Franța, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecția festivalului este o recunoaștere a muncii noastre de echipă și o dovadă că poți fi selecționat la Cannes și cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte și spre distribuția internațională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea și lui Ilie și s-a bucurat foarte tare”, a spus Tudor Giurgiu.

Unul dintre cele mai apreciate  festivaluri de film din lume, Cannes aduce pe covorul roșu sute de staruri internaționale care își prezintă cele mai noi filme. Printre invitații de anul acesta se numără cineastul George Lucas, care va fi omagiat pentru întreaga carieră, regizorul canadian Xavier Dolan, care va fi președintele juriului Un Certain Regard, regizoarea și scenarista Greta Gerwig, președinta juriului competiției, sau actorul Kevin Costner. 


NASTY spune povestea carierei lui Năstase și a influenței pe care acesta a avut-o asupra tenisului. Personalități precum Rafael NadalBjörn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) vorbesc despre român în documentar.

NASTY a avut premiera națională pe 16 aprilie la Sala Palatului din București. Peste 3000 de spectatori și invitați au urmărit filmul împreună cu Ilie Năstase. Printre invitații speciali s-au numărat Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani la premiera documentarului NASTY

Încep înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2024. Premiul în valoare de 1.500 euro.

abonare newsletter