Timp Liber

Transilvania, în topul Bloomberg al celor mai frumoase destinații de vacanță în 2024. Ce le-a atras atenția jurnaliștilor?

Transilvania a intrat în topul Bloomberg al celor mai frumoase destinații de vacanță în 2024.

Castelul Bran este o vizită obligatorie la fel ca şi numeroasele biserici medievale/ Foto: Castelul Bran - Facebook Castelul Bran este o vizită obligatorie la fel ca şi numeroasele biserici medievale/ Foto: Castelul Bran - Facebook

 

 


Bloomberg a realizat un top al celor mai frumoase locuri în care să călătoreşti în 2024, şi a ales 24 de destinații.

 


La începutul fiecărui an, Bloomberg lansează o listă de recomandări pentru destinații turistice, oferind alternative noi și inedite față de locurile deja cunoscute și aglomerate pe tot parcursul anului.

CITEȘTE ȘI:
Clujul, destinație recomandată de un ziar internațional de renume. Ce a scris The Independent despre orașul de pe Someș?

Printre insule luxuriante și orașe fermecătoare se numără și o regiune din România și anume Transilvania.


Transilvania, pe locul 7 în topul celor mai frumoase destinații

Jurnaliștii de la Bloomberg au pus Transilvania pe locul 7 în top.

 Știm deja că legenda lui Dracula și Castelul Bran atrag cei mai mulți turiști străini, dar publicația a ales destinația pentru multe alte motive, cum ar fi zona viticolă în devenire a Transilvaniei, cunoscută pentru fetească regală.


Castelul Bran este o vizită obligatorie la fel ca şi numeroasele biserici medievale. Vorbim și de situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roşia Montană, potrivit pentru excursii rapide.

„Scoate-ți pe Dracula din cap. Această zonă din centrul României – care, da, a fost decorul romanului lui Bram Stoker – merită vizitată din mai multe motive, altele decât castelele și folclorul ei. Experiențele prezentate variază de la cele îndrăznețe la cele spirituale: există safari de plimbare prin pădure pentru a vedea urși bruni; practica purificatoare a băii cu fân, care are menirea de a stimula metabolismul și de a elibera toxinele din organism; și rugându-se împreună cu călugării la sunetele percutive care induc transă ale tobelor de război toacă”, au transmis jurnaliștii de la Bloomberg.


CITEȘTE ȘI:
Cluj-Napoca și Transilvania, în top 16 destinații de călătorii în 2016 recomandate de CNN

Lunile septembrie şi octombrie sunt sugerate pentru planificarea vacanței, vremea este blândă şi peisajul minunat datorită culorilor vibrante de toamnă din Munţii Carpaţi.

Transilvania, recomandată de mai multe publicații străine

Transilvania a atras atenția mai multor jurnaliști din lume în decursul anilor. 

În anul 2016, CNN a realizat un top cu cele mai frumoase zone care merită vizitate. În acestea se numărau Transilvania și Cluj-Napoca.

În 2019, revista americană de călătorii Condé Nast Traveller a ales Transilvania printre cele 19 destinaţii de vacanţă ale anului, alături de Grecia, India, Egipt, Argentina, Scoţia. Revista amintea atunci despre moştenirea săsească a regiunii, amprentă lăsată aici de Prinţul Charles şi Dracula.

În 2020, The Guardian a recomandat vizitarea municipiului Cluj-Napoca. Articolul le prezintă cititorilor orașul Cluj-Napoca şi oferindu-le idei de ce ar putea face în Capitala Transilvaniei. Jurnaliştii de la The Guardian nu s-au zgârcit în privinţa recomandărilor.

În octombrie 2022, o agenție de turism din Marea Britanie a propus pentru clienții săi un pachet de Crăciun care include trei nopți de cazare la casa din Transilvania a Regelui Charles al III-lea. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România, în topul New York Times al destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie. „Un mod de viaţă dispărut”

Via Transilvanica, între cele mai bune destinații europene pentru iubitorii de drumeții. Traseul, inclus în topul unei prestigioase publicații

Ultimele Stiri
abonare newsletter