Timp Liber

Munții Făgăraș, fotografiați din CLUJ, de la mare distanță! Imagini superbe de pe Muntele Mare. FOTO

Un iubitor al muntelui a reușit să fotografieze Munții Făgăraș de la mare distanță, din județul Cluj, de pe Muntele Mare.

Munții Făgăraș, fotografiați de la Cluj / Foto: Aventura In Romania - Facebook Munții Făgăraș, fotografiați de la Cluj / Foto: Aventura In Romania - Facebook

 

 


UPDATE: Distanța în linie dreaptă dintre Muntele Mare și Munții Făgăraș este de circa 150 km, potrivit calculelor Google Maps.

Sursă: screenshot Google Maps

Știre inițială:


Un admirator al munților a postat pe pagina de Facebook „Aventura In Romania” fotografii superbe realizate în luna decembrie de pe Muntele Mare, în zona județului Cluj.

Fiindcă vizibilitatea și condițiile meteorologice i-au permis, acesta a reușit să fotografieze chiar și Munții Făgăraș, aflați la sute de kilometri distanță cu mașina.


Parte din Făgăraș / Foto: Aventura In Romania - Facebook

„Îmi place iarna că poți avea vizibilitate până foarte, foarte departe. Poza de mai jos am făcut-o acum sâmbătă de pe Muntele Mare din Cluj. În poză se vede o parte cunoscută din Munții Făgăraș. Cum vi se pare? Repet, din Cluj”, se arată în postarea respectivă, publicată pe 15 decembrie.

Tot parte din Munții Făgăraș / Foto: Aventura In Romania - Facebook

Dacă ne uităm pe Google Maps, de la Muntele Mare până la punctul Arpașu Mare din Munții Făgăraș ne arată cu sunt circa 250 km cu mașina. În schimb, până în centrul munților Făgăraș, Google Maps indică o distanță de peste 380 km.


Ulterior, pe pagina „Aventura In Romania” au apărut și alte imagini fabuloase cu zonele montane. De această dată, iubitorul de munți a reușit să fotografieze Parângul și Retezatul, tot de pe Muntele Mare, dar în zona mai apropiată de Alba: 

Parte din Masivul Retezat / Foto: Aventura In Romania - Facebook

„Dacă am tot pus poze cu masivul Făgăraș, am zis să postez și cu Parângul și Retezatul, văzuți și fotografiați de pe Muntele Mare de la granița dintre Cluj și Alba”, a spus acesta, pe 17 decembrie.


Parte din Munții Parâng / Foto: Aventura In Romania - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertizare: risc mare de avalanșă în munții Făgăraș și Parâng. Risc moderat la Vlădeasa (Cluj).

Atenție, șoferi! Vizibilitate redusă pe șosele din Cluj și Transilvania, din cauza ceții. Polițiști: „Pietonii, bicicliștii și căruțașii, mai greu vizibili în trafic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter