Actualitate

Atenție, șoferi! Vizibilitate redusă pe șosele din Cluj și Transilvania, din cauza ceții. Polițiști: „Pietonii, bicicliștii și căruțașii, mai greu vizibili în trafic”

Polițiștii avertizează că vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din Cluj și Transilvania, astfel că atât șoferii, cât și pietonii, bicicliștii și căruțașii trebuie să fie mai atenți la drum.

Vizibilitate scăzută din cauza ceții pe mai multe drumuri din județul Cluj / Foto: depositphotos.com Vizibilitate scăzută din cauza ceții pe mai multe drumuri din județul Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Centrul Infotrafic din Poliția Română informează că ceața scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bistrița-Nădăud, Cluj, Maramureș și Sălaj. 

 


De asemenea, este semnalată ceață și pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe tronsonul kilometric 340-380, nefiind valori ridicate de trafic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, valori de trafic reduse.


„Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, a transmis Centrul Infotrafic.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Avertizare: risc mare de avalanșă în munții Făgăraș și Parâng. Risc moderat la Vlădeasa (Cluj).

Sute de clujeni au avut urgențe medicale în timpul sărbătorilor. Crăciunul - o perioadă cu multe accidente și incendii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter