Timp Liber

Instalația „Te aștept”, reamplasată pe Podul Elisabeta: „Actul de vandalism ne-a întristat”

Instalația Lights On „Te aștept” luminează din nou pe Podul Elisabeta, după ce aceasta a fost vandalizată săptămâna trecută și aruncată în apele Someșului.

Instalația de lumini „Te aștept” a fost reamplasată pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca / Foto: Lights On Romania - Facebook Instalația de lumini „Te aștept” a fost reamplasată pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca / Foto: Lights On Romania - Facebook

 

 


Reprezentanții Lights On Romania au transmis că au reușit să reamplaseze instalația de lumini „Lights On” pe Podul Elisabeta, fâcând „mari sacrificii”.

 


Instalația a fost vandalizată la sfârșitul săptămânii trecute de câțiva indivizi necunoscuți, care au rupt cablurile prin care era atașată de pod și au aruncat-o în apele Someșului.

Incidentul i-a întristat pe cei de la Lights On Romania, care au încercat să aducă arta și frumusețea în mijlocul clujenilor, însă aceștia spun că nu vor lăsa acest eveniment să definească Clujul, un oraș „pe care-l prețuiesc”:


„Cu mari sacrificii, am readus 'TE AȘTEPT' pe podul Elisabeta din Cluj. După actul de vandalism care ne-a întristat, determinarea echipei noastre a generat puterea de a reda lumina și mesajul artistic în locul său. Refuzăm să lăsăm incidentele izolate să definescă orașul pe care-l prețuim. Educația este cheia, iar împreună putem contribui la construirea unui mediu în care arta să fie respectată și protejată. Mulțumim pentru susținerea arătată în momentele dificile de zilele trecute! Ne vedem pe Podul Elisabeta!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Lights On Romania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lights On implică arta în spațiul public cu studenții din Cluj-Napoca. Instalație luminoasă, realizată sub lumină UV

Timișoara, un caleidoscop de lumină și cultură. Lights On România anunță The Night-Art Festival, Lights On Bega și The Lighthouse

abonare newsletter