Timp Liber

Meteorologii anunță frig în România! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Vremea rămâne rece/ Foto: pixabay.com Vremea rămâne rece/ Foto: pixabay.com

 

 


Regimul termic va fi oscilant în decursul următoarelor două săptămâni (9 - 22 octombrie), cu valori termice maxime de până la 28 de grade, în unele regiuni, respectiv minime ce vor coborî şi spre zero grade în zonele montane, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată atât în următoarele zile, cât şi la începutul săptămânii viitoare, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 


Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În Transilvania, până în data de 14 octombrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge, în medie, până la 24 - 25 de grade şi se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Media minimelor va avea alternanţe în primele nopţi, când se va situa între 2 şi 5 grade, după care va creşte treptat până în data de 17 octombrie, la 7 - 9 grade. Vremea se va răcori ulterior, astfel că, până la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va oscila între 14 şi 16 grade, iar a minimelor între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 16 octombrie.

CITEȘTE ȘI:
Vine iarna! Prima ninsoare din sezon, la munte, în România. În județul Cluj a căzut brumă. VIDEO

Vremea în următoarele două săptămâni la munte 

La munte, vremea va fi rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6 - 8 grade şi minime în jurul a zero grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 - 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16 - 17 grade. De asemenea, minimele vor ajunge la o medie de 7 - 8 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8 - 10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii slabe în zilele de 9 şi 10 octombrie, dar cu o probabilitate în creştere şi după 17 octombrie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi aproape de 0 grade noaptea, în Cluj. Vremea se încălzește spre finalul săptămânii

Ultimele Stiri
abonare newsletter