Timp Liber

Transilvania, în top 3 destinații europene în această toamnă!

Șapte destinații europene puse în valoare de culorile toamnei: de la pădurile de foioase ale Transilvaniei, la strugurii din Val de Loir și castelele germane!

Transilvania, destinație de toamnă pentru turiști. Foto: Pixabay Transilvania, destinație de toamnă pentru turiști. Foto: Pixabay

 

 


Toamna nu numai că aduce puțină alinare după canicula extremă a verii, dar oferă și culori de toamnă uimitoare. 

 


Dacă mai aveți câteva zile de concediu sau posibilitatea de a lucra remote, ce-ar fi să lăsați deoparte ideea litoralului sau a orașelor aglomerate, să împachetați un pulover și să plecați în căutarea celor mai frumoase frunze ruginii pe care toamna le poate oferi? Nici măcar nu trebuie să mergeți prea departe. Transilvania este una dintre cele mai bune opțiuni de pe continent pentru o astfel de incursiune, scrie Euronews.

Iată, așadar, cele mai bune șapte destinații de toamnă pentru a călca printre frunze colorate și crocante.


7. Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled, Slovenia. Foto: Pixabay

Oferind unele dintre cele mai spectaculoase priveliști din Slovenia, Lacul Bled găzduiește singura insulă naturală din țară. O plimbare în jurul lacului durează aproximativ 1,5 ore, timp suficient pentru a admira frunzele glorioase de bronz și aur oferite.


Deși apa este prea rece pentru a înota în lunile de toamnă, puteți închiria o barcă cu vâsle și puteți aluneca până la insula Bled. Amintiți-vă doar să vă încărcați telefonul – fotografiile de aici sunt aur pentru Instagram.

6. Lake District, UK


Lake District, UK. Foto: Pexels

Vizitând Lake District, veți înțelege de ce zona a inspirat atât de mulți poeți romantici, de la Samuel Taylor Coleridge la Wordsworth, cu priveliștile sale uluitoare. Această porțiune protejată din nordul Angliei este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 2017.

Mergeți la Buttermere dis-de-dimineață, pentru o vreme liniștită și senină, și bucurați-vă de lacul ca o oglindă care reflectă frunzișul de toamnă. Călătoriți mai departe spre Coniston Water după-amiaza pentru amestecul său de arbori veșnic verzi și foioase.

5. Perthshire, Scoția

Perthshire, Scoția. Foto: Visit Scotland

Nicăieri nu seamănă toamna ca în Scoția, iar comitatul Perthshire are câteva priveliști spectaculoase. Cu un picior în Highlands și unul în Lowlands, Perthshire găzduiește Meikleour Beech Hedge, care se mândrește cu un record mondial Guinness ca fiind cel mai înalt gard viu din lume.

Hermitage, o întindere uimitoare de pădure deținută de National Trust, se colorează toamna în auriu și roșcat intens și găzduiește ruine romantice și o cascadă.

Dacă imaginile orbitoare ale naturii nu vă sunt de ajuns, rezervați bilete pentru Pădurea Fermecată din Pitlochry. De la sfârșitul lunii septembrie până în octombrie, spectacolul de lumină și sunet aduce un plus de magie în pădurea de toamnă din Perthshire.

4. Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania. Foto: Pixabay

Căutați „castele de basm din viața reală” și probabil că veți găsi Neuschwanstein. Direct dintr-un film Disney, castelul cu turnulețe este înconjurat de dealuri accidentate acoperite de copaci de toamnă, care contribuie la dramatismul atmosferic.

Situat în Alpii bavarezi, palatul a fost construit pentru regele Ludovic al II-lea la sfârșitul secolului al XIX-lea și poate fi vizitat doar cu un tur ghidat.

Sunteți în vizită cu mașina? Mergeți cu mașina timp de cinci ore până în glorioasa Pădure Neagră din Germania, care este plină de stejari, ulmi și fagi, în contrast puternic cu pinii veșnic verzi.

3. Transilvania, România

Transilvania. Foto: Pixabay

Poate că Transilvania este încă asociată cu vampirii și arhitectura gotică, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea culorile uimitoare ale toamnei. Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România și se întinde pe 1.400 de hectare din Transilvania, perfectă pentru a fi explorată într-o zi de toamnă răcoroasă.

O altă modalitate de a vă bucura de peisajele de toamnă este prin intermediul numeroaselor drumuri de mare altitudine din România. Drumul Transfăgărășan, de 90 km, leagă Transilvania de Muntenia și atinge o altitudine de 2.042 de metri, fiind al doilea cel mai înalt drum din România.

2. Valea Loarei, Franța

Valea Loarei, Franța. Foto: Pixabay

Renumită în întreaga lume pentru vinul său, Valea Loarei strălucește toamna. Atunci când nu degustați vinul, puteți urmări cum viile se transformă în roșu intens și purpuriu la unele dintre castelele locale.

Château de Chaumont-sur-Loire este unul dintre preferatele toamnei, deoarece își decorează terenul cu dovleci și cucurbitacee, adăugând un aer autumnal unui decor deja superb.

1. Laponia, Finlanda

Laponia. Foto: Pixabay

Deși în mod tradițional este asociată mai degrabă cu iarna decât cu toamna, Laponia prinde cu adevărat viață toamna. Nu numai că aurorele boreale sunt de fapt cele mai puternice în această perioadă a anului, dar Rovaniemi – capitala Laponiei – este, de asemenea, plină de copaci frumoși. Și dacă nu ninge, temperatura scade până la un îngheț de -2°C, așa că nu uitați să vă încălțați.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulație neîntreruptă din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania! Segmentul lipsă de 15 km va fi deschis în această toamnă

Centrul Cultural Transilvania, gata după alegerile din 2024. Boc: „Va fi de o importanță majoră pentru Cluj!”

Clujul, în topul destinațiilor din Transilvania pentru turiștii străini. Capitala Ardealului, venituri de 175 milioane de euro din turism într-un singur an.

abonare newsletter