Timp Liber

Satul aflat „la o aruncătură de băț” de Cluj, lăudat de publicații internaționale: „Ai impresia că ai păşit într-o altă lume”

Un sat aflat în apropiere de Cluj este lăudat de o publicație prestigioasă internațională, fiind etichetat drept „unul dintre cele mai frumoase sate din România”.

Un sat aflat în apropiere de Cluj este lăudat de o publicație prestigioasă internațională. FOTO: Depositphotos.com Un sat aflat în apropiere de Cluj este lăudat de o publicație prestigioasă internațională. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Satul Rimetea a atras atenția jurnaliștilor de la Deutsche Welle, care i-au dedicat un articol în care susțin că satul transilvănean, aflat la jumătatea distanței dintre Cluj-Napoca și Alba Iulia, este unul dintre cele mai frumoase sate din România. 

 


Printre argumentele evocate de publicația germană se numără combinația dintre frumuseţea naturală a locului cu arhitectura rurală specifică, istoria satului - „una cu suişuri şi coborâşuri” sau prezența masivelor montane înalte de 500-600 de metri, care oferă o privelişte superbă. Căsuţele albe cu ferestre verzui din Rimetea reprezintă şi un punct de interes pentru turiștii din afara ţării.

Rimetea, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din țară. FOTO: Depositphotos.com

„Dincolo de drumeţiile pe Piatra Secuiului, poti vizita Muzeul Etnografic din sat, care deține o colecție vastă de costume populare din zonă și alte obiecte folosite în trecut de localnici. Moara ar data din 1752 şi este considerată printre cele mai vechi din zonă. De asemenea, Moara cu apă din localitate deţine si ea un mic muzeu. Exact în centrul localităţii veţi găsi biserica unitariană. (…)  Atracţia principală este reprezentată de cele 600 de case ale satului transilvănean, frumos întreţinute şi într-o stare de invidiat”, arată publicația DW.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Acrobație „la înălțime” la Piatra Secuiului din Rimetea. Un bărbat a mers pe sfoară între două stânci, la sute de metri înălțime

abonare newsletter