Timp Liber

Eveniment inedit la Cluj-Napoca. Artistul Marcel Lupșe va prezenta peste 100 de lucrări pictură, grafică și desen

În perioada 15 iunie - 29 iulie 2023, Galeriile de artă ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor găzdui un eveniment deosebit pentru viața culturală clujeană. Pictorul Marcel Lupșe va prezenta peste 100 de lucrări.

Pictură de Marcel Lupșe/ Foto: UBB - Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca - Facebook Pictură de Marcel Lupșe/ Foto: UBB - Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca - Facebook

 
 

În perioada 15 iunie 2023 - 29 iulie 2023, Galeriile de artă ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor găzdui un eveniment deosebit pentru viața culturală clujeană.


 

Este vorba de expoziția pictorului transilvănean Marcel Lupșe, apreciat de criticii de artă printr-o serie de premii acordate de-a lungul anilor, cel mai recent premiu , „ION ANDREESCU”, fiind decernat în anul 2022 de către ACADEMIA ROMÂNĂ.


Artistul va prezenta peste 100 de lucrări

Cu ocazia expoziției intitulate „Zilele Răsurii”, artistul urmează să prezinte un număr de peste 100 de lucrări de pictură, grafică și desen. Astfel, evenimentul expozițional va dezvălui publicului unele dintre cele mai apreciate opere ale artistului. Pentru aceasta, Marcel Lupșe a făcut apel atât la lucrări vechi și noi din colecțiile sale personale cât și la lucrări aflate în colecții private dar care prin bunăvoința proprietarilor, vor fi revelate publicului vizitator pe toată perioada expoziției.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 iunie 2023, ora 17:00, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă, str. Bisericii Sf. Toma, nr. 2.


Organizatorul evenimentului este Facultatea de Teologie Ortodoxă  în colaborare cu Centrul de Studii Misionare și Nomocanonice al UBB, Asociația „Chip și Asemănare” și Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Vor lua cuvântul: Preot Ioan Bizău și Oliv Mircea
Curatori: Oliv Mircea și Claudia Trif


Afișul expoziției/ Foto: Facultatea de Teologie Ortodoxă

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Expoziție despre viața și opera lui Miklós Bánffy, inaugurată la Castelul din Bonțida

Expoziție de fotojurnalism, la Muzeul de Artă Cluj. Octav Ganea: „În ultimii 20 de ani, a scăzut valoarea fotografilor în redacții”

abonare newsletter