TIFF

Un picnic transilvan, la TIFF.22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) aduce anul acesta o seară cu mâncare, muzică și film din Transilvania.

Un picnic transilvan, la TIFF.22. FOTO: TIFF Un picnic transilvan, la TIFF.22. FOTO: TIFF

 

 


Marți, 13 iunie, la Parcul Etnografic Romulus Vuia facem TIFF Picnic cu Clubul Gastronomic Transilvan, Nightlosers & Trio Ardealul și documentarul Vulturii din Țaga. 

 


Nightlosers cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române sau maghiare. La TIFF Picnic li se alătură Emil Mihaiu, probabil cel mai bun viorist din Gherla. Cu el cântă și Zenu Zan (la braci aka violă) și Pusztai Aladár (la gordună aka contrabas). Împreună sunt Trio Ardealul. 

De asemenea, va avea loc proiecția filmului „Vulturii din Țaga” (r. Adina Popescu, Iulian Ghervase, 2023). Echipa sa pierde meci după meci, însă Nelu, managerul unui club de fotbal dintr-un sat din Transilvania, nu se dă bătut. După fiecare înfrângere, o ia de la capăt, pentru că pasiunea sa pentru fotbal îi dă un sens în viață. Premiul pentru Cea mai bună regie (competiţia românească) anul trecut la festivalul Astra.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

TIFF: Cinematografia nordică, în focus la festivalul din Cluj-Napoca. Vezi ce filme te așteaptă

abonare newsletter