Timp Liber

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 mai. Când se anunță vreme frumoasă și în ce zile va ploua?

Vremea va fi în general frumoasă în minivacanța de 1 mai, cu maxime de până la 21 de grade Celsius. Se anunță însă și zile ploioase, la finalul săptămânii, la Cluj-Napoca.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 mai. FOTO: Facebook/ Emil Boc Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 mai. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Românii se vor bucura în acest final de săptămână de o nouă minivacanță. Este vorba despre 1 Mai (Ziua Muncii), care anul acesta pică într-o zi de luni. Așadar, angajații vor avea trei zile libere consecutive: 29 și 30 aprilie, 1 mai.

 


În cursul zilei de astăzi, pe cea mai mare parte a teritoriului vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30...40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70...80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.


Prognoza meteo la Cluj-Napoca, de 1 Mai

Joi, 27 aprilie, potrivit prognozei AccuWeather, temperaturile maxime nu vor depăși 13 grade Celsius, iar pe timpul nopții, minimele vor scădea până la 1 grad Celsius. Vântul va sufla cu viteza de 44 km/h, iar în timpul zilei, șansele de precipitații, sunt minime. Cerul va fi mai mult înnorat.

Vineri, 28 aprilie, temperaturile vor începe să crească, iar maximele vor ajunge până la 16 grade Celsius. Minimele nu vor scădea sub 4 grade Celsius, pe timpul nopții. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi variabil. Șansele de ploi sunt minime și pe parcursul acestei zile.


Sâmbătă, 29 aprilie, temperaturile vor scădea ușor, din nou, situându-se în intervalul de 5-15 grade Celsius. Vremea va fi ploioasă, iar cerul va fi acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei. Vântul va sufla slab. Pe timpul nopții, cerul va fi mai mult senin.

Duminică, 30 aprilie, temperaturile vor crește din nou și vor atinge maxime de 18 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor scădea sub 7 grade. Cerul va fi parțial acoperit de nori, însă șansele de precipitații sunt scăzute. Vântul va sufla slab.


Luni, 1 mai, temperaturile vor ajunge la cea mai ridicată valoare de până acum: vor fi maxime de 21 de grade Celsius, iar minimele nu vor scădea sub 9 grade. Cerul va fi înnorat, însă șansele de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea în Cluj. Ploile vor continua până la mijlocul săptămânii

Ultimele Stiri
abonare newsletter