Timp Liber

Filmul surpriză de la TIFF 2022, Bestiile, intră în cinema

„Bestiile”, un thriller psihologic inspirat de un caz real care a fost filmul surpriză de la TIFF 2022, intră în cinema.

„Bestiile” a fost filmul surpriză la TIFF 2022 / Foto: TIFF „Bestiile” a fost filmul surpriză la TIFF 2022 / Foto: TIFF

 

 


„Bestiile” a fost filmul surpriză la TIFF 2022 și va intra în cinematografe.

Află programul din cinema din Cluj-Napoca aici.


Parte din Selecția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2022, „Bestiile” este un thriller psihologic inspirat de un caz real petrecut în provincia Galicia.

Povestea este despre un cuplu de orășeni care își doresc să facă downshifting și se mută la țară pentru a duce o viață mai aproape de natură. Dar ceea ce trebuia să fie o schimbare minunată se lovește de ostilitatea sătenilor și a unei comunități mult mai puțin idilice decât și-au imaginat-o cei doi.


Cu peste 17 nominalizări la Premiile Goya (care vor avea loc pe 11 februarie), inclusiv pentru „Cel mai bun Film”, „Bestiile” a fermecat spectatorii și criticii din Europa și din lume: a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la San Sebastián și Grand Prix la Festivalul de Film de la Tokyo, are un scor de 100% pe platforma Rotten Tomatoes și a strâns în fața marelui ecran 1 milion de spectatori în Spania și Franța, cu încasări de peste 2,5 milioane de dolari.

În rolurile principale joacă actorii francezi Denis Ménochet (cunoscut pentru Inglourious Basterds regizat de Quentin Tarantino sau Peter Von Kant, cel mai nou film al lui François Ozon) și Marina Foïs. Scenariul este scris de Isabel Peña (premiată la San Sebastián în 2016 pentru scenariul de la Que Dios nos perdone) și de Rodrigo Sorogoyen.


Denis Ménochet, Marie Colomb (actori), Rodrigo Sorogoyen (regizor și scenarist), Marina Foïs și Diego Anido (actori) la Festivalului de Film de la Cannes 2022 / Foto: TIFF

Pentru Sorogoyen, „Bestiile” este o ilustrare a societății de astăzi, împărțită în două tabere: „Trăim într-o lume în care nu îl ascultăm cu adevărat pe celălalt și ne poziționăm în alb sau negru, nu mai e loc de gri. E nevoie de dialog real, dar asta se întâmplă din ce în ce mai puțin pentru că primează fanatismul și argumentele sunt ignorate”.  

Mesajul regizorului Rodrigo Sorogoyen pentru spectatorii din România:


CITEȘTE ȘI:

Cinematografia nordică, celebrată la TIFF 2023 prin cel mai mare program al festivalului de până acum

TIFF 2023 va avea loc între 9 și 18 iunie! Cum pot fi înscrise filme pentru a fi proiectate?

Etichete: tiff film surpriza cinema
Ultimele Stiri
abonare newsletter