Timp Liber

Piața de flori „altfel” revine și în 2023! Strada Potaissa se transformă iar în cea mai frumoasă stradă din România

Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2023 în cea mai frumoasă stradă din România.

Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2023 în cea mai frumoasă stradă din România/ Foto: Strada Potaissa - Facebook Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2023 în cea mai frumoasă stradă din România/ Foto: Strada Potaissa - Facebook

 

 


Strada Potaissa, eveniment deja cunsocut în rândul iubitorilor de plante decorative, va avea loc și în vara aceasta la Cluj-Napoca.

 


Organizatorii au anunțat că ediția din 2023 a pieței de flori de lângă zidul cetății va avea loc în perioada 1-5 iunie.

„Strada Potaissa prinde din nou viață într-o feerie de culori și miresme în perioada perioada 1-5 iunie (da, cinci zile inclusiv Ziua Copilului și ziua 2 de Rusalii - în caz că vă întrebați) (…) Revine și obligația de a participa la Masa Bunei Vecinătăți, deși știm din baza feedback-ului din trecut că e mai degrabă o dorință de a vă cunoaște prietenii de la celelalte standuri și de a socializa altfel, decât o obligație, una delicioasă, oricum”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Strada Potaissa.


De asemenea, organizatorii evenimentului caută comercianți sau producători pentru Strada Potaissa.

Formularul poate fi completat AICI.


În anul 2022, festivalul a avut loc în perioada 10-13 iunie. 

Scopul proiectului este de a pune în valoare „strada uitata de lângă zidul cetății”, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, „în speranța că într-o zi, acest lucru se va întâmpla definitiv”.


Asociația Daisler, premiată pentru Strada Potaissa

Asociația clujeană Daisler a fost premiată pentru implicarea civică în comunitate, prin proiectul Strada Potaissa, un proiect care a readus la viață o stradă din Cluj-Napoca, transformând-o într-o piață de flori altfel.

Proiectul a fost premiat la categoria „Implicare Civică” a premiilor BATRA 2021 (Bienala de Arhitectură Transilvania).

„Daisler Asociatia câştigă premiul organizatorilor BATRA 2021 la secțiunea Inițiative Civice pentru proiectul Strada Potaissa. Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au ajutat sau au crezut în această inițiativă!”, au anunțat inițiatorii proiectului.

„De fiecare dată când comunitatea a avut nevoie, Daisler Print House  a răspuns «prezent», fie că au fost inițiative civice, festivaluri sau implementarea anumitor proiecte. Și s-au implicat din toate punctele de vedere, nu numai prin tipărirea diferitelor materiale. Mulțumim!”, a scris Bienala de Arhitectura Transilvania pe Facebook.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Piața de flori altfel, pe strada Potaissa. Un colț de rai decorat de lavandă și flori de sezon. GALERIE FOTO

FOTO Lavanda, „vedeta” străzii cu flori! Centrul Clujului s-a transformat într-o oază de liniște și culoare

abonare newsletter