Timp Liber

Mica Unire, sărbătorită cu artificii și concerte în Piața Unirii. Peste 10.000 de clujeni prezenți. VIDEO

La Cluj-Napoca, Mica Unire s-a sărbătorit pe 24 Ianuarie în centrul orașului cu artificii și concerte. Peste zece mii de clujeni au participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Mica Unire, sărbătorită de mii de clujeni în Piața Unirii / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Împlinirea a 164 ani de la Unirea Principatelor Române sau „Mica Unire” a fost sărbătorită la Cluj-Napoca prin manifestări solemne și cultural-artistice (precum concerte și artificii) care au reunit pe parcursul zilei peste 10.000 de persoane, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Clujenii prezenți de dimineață la ceremonia militară care a deschis manifestările - desfășurată la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza - au avut parte de momente pline de emoție la finalul ceremonialului, când „au dat mână cu mână” și au dansat Hora Unirii. Ceremonia a fost organizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”.


Evenimentele au continuat în Piața Unirii, unde artiști îndrăgiți de muzică populară au venit în fața publicului pentru a oferi un regal folcloric de excepție: Mariana Gabrian Sfechiș, Suzana și Daciana Vlad, Narcisa și Ana Georgeta Balla, Ovidiu Purdea Someș, Maria Golban Șomlea, Sava Negrean Brudașcu, Maria Lobonț, Lucia Potra, Ana Ilca Mureșan, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Ansamblul folcloric Românașul, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Aurel Tămaș și Orchestra Regal Transilvan.

După spectacolul folcloric devenit tradiție la Cluj-Napoca de „Mica Unire”, trupa Semnal M a susținut un concert pe scena din inima Clujului. 


Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de artificii memorabil și Hora Unirii. 

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca a sărbătorit Mica Unire. Cei prezenți și-au dat mâna în „Hora Unirii”

Concerte și artificii, de „Mica Unire”, în centrul Clujului. Care este programul manifestărilor?

Ultimele Stiri
abonare newsletter