Timp Liber

Concerte și spectacol de artificii, de Revelion 2023, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. VEZI PROGRAMUL

Clujenii își pot petrece noaptea dintre ani în Piața Unirii, în atmosferă de sărbătoare. De Revelion, în centrul orașului vor avea loc concerte și un spectacol inedit de artificii.

Concerte și spectacol de artificii, de Revelion 2023, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Concerte și spectacol de artificii, de Revelion 2023, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Petrecere de Revelion pentru toți clujenii, în centrul orașului. Pentru noaptea dintre ani, Primăria Cluj-Napoca a pregătit concerte și un show inedit de artificii pentru clujeni, în Piața Unirii. 

 


Evenimentele încep la ora 22, când pe scena din centrul orașului vor urca cei de la DJ Project. De la 23, va avea un concert trupa Compact.

La miezul nopții, timp de 10 minute, va avea loc un spectacol inedit de artificii, urmat de ultima trupă din această noapte, Arpy & Zip Band.


Primăria Cluj-Napoca „sparge” 150.000 de euro

După doi ani de pandemie și creșteri de prețuri, bugetul municipalității alocat pentru sărbătoarea de Ziua Națională a României și pentru noaptea de Revelion este de 700.000 de lei, adică aproape 150.000 de euro.

„Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată lumea, în funcție de tradiția fiecărei culturi. Activitățile pe care municipalitatea le va organiza cu ocazia Zilei Naționale a României vor avea în centrul atenției manifestări oficiale de tradiție, dar și ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referință al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraș european din inima Transilvaniei”, a arătat municipalitatea.


De asemenea, se menționează și faptul că „municipiul Cluj-Napoca a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice”. 

„Cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Sports Festival, Jazz in the Park, Street Food Festival, municipiul a ridicat standardele acestui gen de activități. Ziua de 1 Decembrie reprezintă un moment deosebit de bucurie și de sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă. Aceștia și-au făcut un obicei frumos în a petrece pentru români și clujeni deopotrivă”, arată municipalitatea.


Înainte de 2022, ultimele evenimente organizate de primărie cu ocazia zilei de 1 Decembrie și Revelion au fost organizate în 2019.

„Având în vedere evoluția prețurilor față de anul 2009 (când s-a organizat ultimul eveniment de acest gen), bugetul solicitat pentru cele două evenimente este legat de cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 300.000 lei, costurile pentru iluminat arhitectural – 100.000 lei, promovarea evenimentelor – 20.000 lei, costurile pentru spectacolele cu drone și artificii – 130.000 lei, realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mappin sincronizat pe o coloană sonoră – 150.000 lei”, mai precizează documentul.

CITEȘTE ȘI:

Spectacol cu drone și artificii, în centrul Clujului, de Ziua Națională a României - VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter