Timp Liber

100.000 de oameni au sărbătorit Zilele Clujului sâmbătă! Vezi programul pentru duminică. FOTO

100.000 de oameni s-au bucurat de cea de-a treia zi de Zilele Clujului. Sâmbătă a avut loc și parada aniversară, iar centrul orașului a fost arhiplin. Vezi ce au pregătit organizatorii pentru duminică.

100.000 de oameni au sărbătorit Zilele Clujului sâmbătă! / Foto: Facebook - Zilele Clujului 100.000 de oameni au sărbătorit Zilele Clujului sâmbătă! / Foto: Facebook - Zilele Clujului

 

 


Sâmbătă, tradiționala paradă a Zilelor Clujului a adus la km 0 al orașului mii de clujeni și vizitatori, iar zona centrală s-a transformat pentru o oră într-un joc de culori și energie.

În Piața Unirii, seara de muzică clasică prezentată de NTT Data a adus în fața publicului două momente de excepție: 


  • un recital susținut de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" și 
  • concertul extraordinar The Peacemakers de Karl Jenkins, susținut de toate instituțiile clujene de profil - Filarmonica de Stat Transilvania, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca și Corul Junior VIP.

Ce s-a întâmplat sâmbătă la Zilele Clujului

Pe strada Napoca s-a întins din nou „Midnight Snack” - masa comunității, unde sute de clujeni s-au bucurat de o mică gustare și multă voie bună.

În Parcul Central, distracția a fost cuvântul de ordine, unde de dimineață până seara zeci de miii de clujeni au participat la activitățile pregătite: ateliere, zonă de aventură, concerte, festivalul multiculturalității și multe altele.


Amfiteatrul Bazei sportive „La Terenuri” a fost arhiplin la teatrul de păpuși, iar copiii s-au putut bucura de o serie de experimentale, dar și de multe alte activități. În Piața Muzeului s-a creat din nou o atmosferă boemă, grație iluminatului arhitectural și concertelor susținute de artiști locali talentați. Campusul USAMV a găzduit un eveniment devenit deja tradiție pentru comunitatea clujeană, Ziua Interacțiunii Om Animal.

„La Casa municipală de Cultură, cei prezenți la Clujotronic au avut parte de artă și inovație, în timp ce pe strada Potaissa au avut loc demonstrații și bătălii în zona istorică. Iar zeci de tineri au luat la pas străzile orașului pentru a găsi indiciile căutării de comori”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.


Ce se întâmplă duminică de Zilele Clujului

„Astăzi, activitățile continuă cu Regalul Folcloric din Piața Unirii, piața de flori și opera «My Fair Lady» din Piața Karl Liebknecht (cartierul Iris). Zona de mâncare și de vin din Parcul Central vă așteaptă în continuare, alături de zecile de activități din zonele tematice. Continuă și programul din bazele sportive, cinematografe, expozițiile și celelalte activități pregătite de Centrul de Cultură Urbană. Mai multe și diverse bucurii, mai multă poftă de a trăi!”, a mai transmis Primăria Cluj-Napoca.

În Piața Unirii vor avea loc următoarele activități:


  • Experience Cluj - 12:00
  • Photobooth - 12:00
  • Regal folcloric - 12:30
  • Turul Clujului cu bicicleta electrică - , Tururi ghidate 14:00
  • Animație stradală cu personaje fantastice - 16:00
  • Compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art - 17:00

În timp ce în Piața Muzeului vor fi următoarele: 

  • Târguțu' Vintage - 10:00
  • „Aventurile lui Plüm-Plüm” - 12:00
  • Caricaturi la cornet - 14:00
  • Concerte - 18:00

Întreg programul activităților poate fi consultat pe zileleclujului.ro, pe pagina de Facebook Zilele Clujului sau în broșură https://bit.ly/Program_Zilele_Clujului_2022.

CITEȘTE ȘI:

Imagini spectaculoase cu Parada Zilelor Clujului. Amestec de culori și energie, în centrul orașului. FOTO/VIDEO

Restricții de circulație de Zilele Clujului. Vezi pe ce străzi traficul este restricționat în weekend

Piața Unirii, plină ochi de Zilele Clujului! Peste 75.000 de participanți în cea de-a doua seară. FOTO/VIDEO

Imagini superbe de la Zilele Clujului! Artificii, show special de drone și video mapping. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter