Timp Liber

Miercuri 5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori. Se sărbătorește Ziua Mondială a Educației

Zi liberă. Elevii și profesorii nu vor merge la școală în ziua de miercuri, 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

Miercuri 5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori / Foto: depositphotos.com Miercuri 5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori / Foto: depositphotos.com

 

 


În acest an, Ziua Mondială a Educației (5 octombrie) va fi în mijlocul săptămânii, în ziua de miercuri.

 


Iar profesorii și elevii nu vor merge la școală pentru că, potrivit ordinului de ministru, „în ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, scrie edupedu.ro.

Această zi liberă pentru profesori și elevi vine cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe programate în acest an școlar.


Anul școlar 2022-2023 este structurat pe module de învățare, iar vacanța este programată pentru perioada 22-30 octombrie. Primul modul de învățare se încheie, așadar, pe 21 octombrie, iar ziua următoare începe prima vacanță.

Anul acesta este structurat pe cinci astfel de module de învățare și elevii vor avea parte de cinci vacanțe pe parcursul său.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Încă o zi liberă pentru angajații români. Ce dată s-ar putea declara nelucrătoare din 2023?

Zile libere 2022. Românii vor avea 15 zile libere legale, dintre care 9 vor fi în timpul săptămânii

Ultimele Stiri
abonare newsletter