Timp Liber

Urșii sunt mai inteligenți decât par! Au găsit camerele video din Parcul Național Cozia. VIDEO

Urșii sunt mai inteligenți decât par și au simțurile foarte dezvoltate. Chiar dacă au fost ascunse câteva camere de supraveghere în pădurile Parcului Național Cozia, urșii le-au depistat.

Urșii au găsit camerele video din Parcului Național Cozia / Foto: Facebook - Romsilva Urșii au găsit camerele video din Parcului Național Cozia / Foto: Facebook - Romsilva

 

 


Regia Națională a Pădurilor a instalat cât mai discret camere de supraveghere în pădurile Parcului Național Cozia. Cu toate acestea, simțurile urșilor au fost mai puternice, scrie newsweek.ro.

Camerele video au fost descoperite de trei urși, în locuri diferite ale Parcului Național.


Cei trei urși au devenit „vedete” pe rețelele de socializare ulterior:

„Urșii au simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Urșii se folosesc de aceste simțuri, în special de cel olfactiv, pentru a căuta hrana. Hrana urșilor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, a postat Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, pe pagina de Facebook, împreună cu imaginile de la camerele de supraveghere.


Citește întreaga știre pe newsweek.ro.

CITEȘTE ȘI:

Aveți grijă! Urs văzut în pădurea din Baciu: „Nu uitați că e animal sălbatic. Se pot întâmpla necazuri mari” FOTO

Apariția ursului în Baciu NU e neașteptată. Ecolog: „Prezența lor va fi mai comună. Trebuie să abordăm ursul ca specie protejată”

Ultimele Stiri
abonare newsletter