Timp Liber

17.000 de spectatori la WonderPuck 2022! Centrul Clujului s-a transformat în scenă de teatru pentru copii

Peste 17.000 de spectatori au participat la festivalul stradal de teatru de păpuși WonderPuck 2022.

17.000 de spectatori la WonderPuck 2022! FOTO: Teatrul Puck/ Nicu Cherciu 17.000 de spectatori la WonderPuck 2022! FOTO: Teatrul Puck/ Nicu Cherciu

 

 


De-a lungul unui weekend în care dress code-ul a constat în umbreluțe colorate, pelerine și cizme de ploaie, Festivalul Stradal WonderPuck a reunit un număr impresionant de spectatori. 

 


Peste 17.000 de persoane s-au bucurat de-a lungul a trei zile de spectacole de teatru de păpuși și marionete, artiști pe picioroange, concerte, ateliere și multe altele. 

Au urcat pe scenele de la Castelul Bánffy de la Bonțida, Piața Unirii, Muzeul de Artă Cluj și Muzeul Etnografic al Transilvaniei artiști din Australia, Brazilia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Ungaria și România. Pe lângă spectacolele propriu-zise, cei mici s-au bucurat de baloane, păpuși-gigant sau experimente științifice, au dansat alături de părinți în toate locațiile și au râs pe săturate. Intrarea la toate evenimentele din cadrul WonderPuck 2022 a fost liberă!


Proiect realizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, Asociația ESUA, Clubul Lions, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Administrației Fondului Cultural Național. 

La cea de-a șasea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck, au fost celebrate comunitatea, grija reciprocă și puterea teatrului de a conecta oameni și locuri cu spectacole de teatru de păpuși și marionete, artiști pe picioroange, concerte și ateliere. Micii spectatori clujeni au avut accesul gratuit la toate spectacolele și activitățile.


Ateliere pentru toți copiii

Pe tot parcursul festivalului, în Piața Unirii și pe esplanada Muzeului de Artă s-au desfășurat ateliere pentru cei mici. Astfel, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj le-a pregătit celor mici prezenți la WonderPuck 6 o mulțime de activități. 

De asemenea, la standurile din Piața Unirii, cei de la Rock Academy l-au oferit celor mici șansa de a încerca diverse instrumente musicale. Tot acolo au mai fost ateliere de face painting, de hrană sănătoasă, roata olarului și confecționare de păpuși.

CITEȘTE ȘI:

WonderPuck 6 aduce în centrul Clujului și la Bonțida spectacole din opt țări

abonare newsletter