Timp Liber

România, în topul țărilor cu cele mai bune recenzii online. VEZI clasamentul complet

România se află în primele 4 țări în clasamentul din luna iulie 2022 al țărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de turiști, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al țărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de turiști/ Foto: depositphotos.com România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al țărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de turiști/ Foto: depositphotos.com

 

 


Pe primele poziții din cadrul clasamentului au fost ocupate de Muntenegru, Polonia și Italia. 

 


După România, în clasament urmează Grecia, Serbia, Republica Cehă, Croația, Spania și Slovacia.

Conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, clasamentul a fost realizat pe baza recenziilor formulate de vizitatori, care au fost analizate de pe platforme precum TripAdvisor, Google Reviews, Facebook, Expedia și Booking.


„Evaluarea a fost realizată în cadrul parteneriatul dintre Comisia Europeană pentru Turism (CET) și TCI Research, pe baza recenziilor (rating & review) formulate de vizitatori, inventariate din mai mult de 25 de surse, printre care menționăm TripAdvisor, Google Reviews, Facebook, Expedia și Booking. Concret, au fost vizate cele mai populare 200 de hoteluri și atracții de turistice din fiecare țară membră CET, dar și din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Suedia.

Primele trei poziții au fost ocupate de Muntenegru, Polonia și Italia. După România, în clasament urmează Grecia, Serbia, Republica Cehă, Croația, Spania și Slovacia.


România este membră CET alături de alte 34 organizații de turism din Europa. Parteneriatul încheiat cu TCI Research are scopul de a monitoriza Pulsul Europei, prin platforma TRAVELSAT Pulse”, a transmis Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Românii au preferat muntele, în locul litoralului

Sezonul acesta estival a venit cu o premieră în România. Conform datelor centralizate de o platformă online de rezervări hoteliere, în premieră, aceasta a fost prima vară în care destinaţiile montane din România au fost mai apreciate decât cele de pe litoral.


Conform Travelminit.ro, la începutul acestui an, platforma a înregistrat cu 22% mai multe înnoptări, comparativ cu 2019.

„În perioada iunie - august 2022, preţul pentru o noapte de cazare la unităţile din România a crescut cu 21%, iar valoarea totală a rezervărilor făcute de români a crescut cu numai 7%, ceea ce înseamnă că turiştii s-au orientat acum către pachete de cazare mai ieftine sau că au scurtat durata sejurului lor pentru a atenua efectul inflaţiei asupra turismului”, a declarat Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro.

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Prima vară în care românii au preferat muntele și nu litoralul. Clujul, printre orașele mari cu cele mai multe rezervări de vacanță

CNN îndeamnă turiștii să viziteze România: „Călătorind în aceste țări, sprijiniți eforturile lor de a ajuta refugiații ucraineni”

abonare newsletter