Timp Liber

Cluj, sub COD PORTOCALIU de furtuni! VEZI până când este în vigoare atenționarea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o nouă avertizare de vreme rea. Tot se județul Cluj se află sub atenționare Cod portocaliu de furtuni și vijelii.

Clujul nu scapă de vremea rea/ Foto: monitorulcj.ro Clujul nu scapă de vremea rea/ Foto: monitorulcj.ro

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins marţi avertizarea Cod portocaliu de ploi abundente la 19 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Crişana.


 

Județul Cluj va intra astăzi, 9 august, de la ora 12:00 sub atenționare Cod portocaliu. Avertizarea este valabilă până miercuri, 10 august, la ora 10:00.


Atenționarea cod portocaliu de furtuni/ Foto: meteoromania.ro

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Judeţele marcate cu Cod portocaliu sunt Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Sălaj, Maramureş, Harghita şi Covasna (integral) şi Timiş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi (parţial).


 

CITEȘTE ȘI:

Furtuna de sâmbătă a făcut ravagii într-o localitate de lângă Dej! Mai multe gospodării, inundate. VIDEO

Beciuri inundate și copaci căzuți în localități din Cluj, după furtună: „Un copac a căzut peste firele de curent”

De ce se produc furtunile severe care amenință Clujul în ultima vreme? Explicațiile specialiștilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter