Timp Liber

Vreme instabilă în acest weekend la Cluj! Perioade de ploi torențiale și vânt puternic, pe timp de caniculă

Vremea devine instabilă în Cluj. Chiar dacă județul se află sub atenționare de caniculă până vineri, meteorologii anunță câteva reprize de ploaie.

Vremea devine instabilă în Cluj/ Foto: Monitorul de Cluj Vremea devine instabilă în Cluj/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Județul Cluj se află joi și vineri sub atenționare cod galben de caniculă, însă potrivit prognozei Accuweather, ploile se vor întoarce începând de vineri.


 

Prognoza meteo în Cluj-Napoca

Vineri, 29 iulie, cerul va fi predominant înnorat, iar șansele de ploaie vor fi de 40%. În această zi maximele vor ajunge până la 32 de grade Celsius, iar pe timpul nopții sunt așteptate 17 grade.


Sâmbătă cresc șansele de ploaie la 91% însă maximele un vor coborî sub 30 de grade Celsius. Vântul va sufla cu putere pe tot parcursul zilei (33 km/h), iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Pe timpul zilei sunt așteptate 31 de grade Celsius, iar noaptea 17 grade.

Ultima zi din luna iulie vine în Cluj-Napoca cu temperatura mai scăzute, maxima așteptată fiind de 24 de grade Celsius. Cerul va fi predominant înnorat, iar vântul va sufla cu putere (41 km/h). Șansele de precipitații sunt pentru această zi 64%. 


Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 28 iulie – 7 august.

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menţine ridicate în următoarea perioadă, însă ar putea apărea ploi de scurtă durată şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi.


Intervalul cu cele mai ridicate valori termice va fi cel cuprins până în 30 iulie, când media maximelor termice se va situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor în general între 14 și 17 grade. Între 31 iulie și 3 august temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, în medie cu 4...5 grade maximele și cu aproximativ 3 grade minimele. Ulterior, maximele termice vor fi din nou în creștere, dar minimele nu vor avea variații importante. Vor fi posibile averse aproape zilnic, în general pe suprafețe mici și slabe cantitativ, exceptând finalul lunii iulie și începutul lunii august, când probabilitatea ca acestea să apară pe arii mai extinse și să aibă și caracter torențial va fi mai ridicată.

 

CITEȘTE ȘI:

Clujul, sub COD GALBEN de CANICULĂ în următoarele zile! Maximele vor ajunge până la 37 de grade

23 de clujeni au leșinat în stradă în urma caniculei. Peste 600 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Cluj din tot județul

Vreme extremă în Cluj-Napoca! Recomandări pe timp de caniculă, de la autorități. Există 4 spații de refugiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter