Timp Liber

Cluj, sub COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și grindină. Până când este în vigoare avertizarea?

Meteorologii au emis o avertizare cod galben și portocaliu de vreme rea, ploi torențiale și vânt puternic, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Vremea se schimbă în Cluj/ Foto: monitorulcj.ro Vremea se schimbă în Cluj/ Foto: monitorulcj.ro

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu, de data aceasta de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vijelii.


 

Prima avertizare cod galben este valabilă în intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 06:00.


În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului.

Avertizare meteo de vijelii/ Foto: meteoromania.ro

Zona de munte din județul Cluj intră de la ora 14:00 sub atenționare cod portocaliu de vijelii. Avertizarea este valabilă în intervalul 24 iulie, ora 14:00 – 24 iulie, ora 23:00.


Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40...50 l/mp.

 

CITEȘTE ȘI:

23 de clujeni au leșinat în stradă în urma caniculei. Peste 600 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Cluj din tot județul

Când scăpăm de caniculă în Cluj? VEZI Prognoza meteo pentru toată săptămâna

Ultimele Stiri
abonare newsletter