TIFF

Programul TIFF 2023. Bilete la peste 200 de filme și evenimente au fost puse în vânzare online!

TIFF are loc în municipiul Cluj-Napoca între 9 și 18 iunie. Bilete la peste 200 de filme și evenimente din cadrul festivalului au fost puse în vânzare online.

TIFF 2022 - în Piața Unirii / Foto: Facebook TIFF - Nicu Cherciu TIFF 2022 - în Piața Unirii / Foto: Facebook TIFF - Nicu Cherciu

 

 Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) are loc la Cluj-Napoca între 9 și 18 iunie. Organizatorii au pus în vânzare online bilete la peste 200 de filme și evenimente. Poți cumpăra bilete și să vezi întregul program TIFF aici.

 


La TIFF.22, programul din Piața Unirii Open Air va aduce în fața publicului documentare-portret, comedii trăsnite și filme de acțiune, cea mai nouă extravaganță a lui Wes Anderson, dar și o seară dedicată unei povești clasice de dragoste.

Vineri, 9 iunie, „Confort nordic” va deschide TIFF.22. Comedia urmărește un grup de londonezi care încearcă să scape de frica de zbor participând la un curs exclusivist ce îi catapultează într-o aventură turbulentă cu consecințe dintre cele mai hilare. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului. Thrillerul „Kompromat”, un tur de forță rece și cinic din care nu pare să existe scăpare, va fi proiectat sâmbătă, 10 iunie. Un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru pornografie infantilă și aruncat în închisoare.


„Ultima noapte” este un action sofisticat despre un polițist care n-a tras niciun foc de armă în întreaga lui carieră, convins să facă o favoare unui lider mafiot în ultima sa noapte înainte de pensionare. „Ultima noapte” va fi proiectat duminică, 11 iunie. Bazat pe fapte reale, dar livrat în stilul imposibil de stăpânit al regizorului Fatih Akin, este și „Rheingold”. Proiecția va avea loc luni, 12 iunie.

Documentarul „Patrick și balena” este o nemaivăzută aventură în Marea Caraibelor, pe urma cașalotului Dolores. Celebrul fotograf și explorator marin Patrick Dykstra își propune imposibilul: să comunice și să lege o prietenie cu acest animal gigantic, extrem de inteligent și misterios. Filmul va fi proiectat marți, 13 iunie.


De asemenea, la TIFF 2023 vor „ateriza” filme direct de la Cannes, dar și filme în premieră mondială. Află care sunt acestea din programul publicat de organizatori.

În fiecare seară de la 21.45, în Piața Unirii sunt așteptați 3000 de spectatori.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un picnic transilvan, la TIFF.22

Horațiu Mălăele, premiul de Excelență la TIFF.22

abonare newsletter