Actualitate

OPINIE. Renunțarea la Dragnea

A făcut ce-a făcut PSD (cu Liviu Dragnea în frunte și cu ALDE-Tăriceanu, zis și Șobolanu, aliat) de-a reușit, de două ori într-un singur an, să scoată zeci și sute de mii de oameni în stradă. Nu știu să mai fi reușit cineva asta în ultimii 25 de ani și a făcut-o în condiții cu totul speciale: în urma câștigării alegerilor cu aproape 50% și fără să fie la mijloc (încă) vreun conflict de muncă (sindical) generalizat.

Politică

Iohannis, criticat pentru amânarea deciziei privind formarea guvernului

România are nevoie urgentă de un guvern condus de un tânăr specialist din rândul partidelor, indecizia preşedintelui Iohannis poate duce la contestarea mandatului său, ceea ce ar fi "dramatic", iar partidele mari ar trebui să se dizolve dacă nu sunt capabile să găsească soluţii, susţine IPP.

Actualitate

Specialist clujean în securitate europeană: Serviciile de inteligenţă nu mai pot fi lăsate pe mâna instituţiilor tradiţionale

Adrian Ivan, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi coordonatorul unui program de masterat în Managementul Securităţii, a comentat atacul armat asupra redacţiei ziarului Charlie Hebdo din perspectiva specialistului în securitatea europeană. El apreciază că atacul putea să aibă “un răspuns mult mai bun” din partea serviciilor secrete din Franţa şi este de părere că serviciile de inteligenţă nu mai pot fi lăsate pe mâna instituţiilor tradiţionale.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners