Actualitate

Regizorul Lucian Pintilie a murit

Regizorul Lucian Pintilie a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală, a confirmat, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Actualitate

Radu Mihăileanu: Niciodată nu încerc să transmit mesaje prin filme

Regizorul şi scenaristul Radu Mihăileanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că munca sa pe platourile de filmare reprezintă o continuare a muncii tatălui său, cu care are ”o relaţie foarte strânsă” şi care vine cu el ”peste tot în lume”, oriunde ar filma, ”ţine şi un fel de discurs şi binecuvântează filmul”.

Actualitate

Thomas Ciulei: Ce se întâmplă acum în România este o mizerie, CNC desfiinţează producătorii

Regizorul şi producătorul Thomas Ciulei cere Ministerului Culturii să pună la punct un plan de restaurare a filmelor de patrimoniu şi să facă demersuri pentru ca Televiziunea Română să-şi achite obligaţiile financiare faţă de producătorii de film. Totodată, el este de părere că Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) este un organism care desfiinţează producătorii şi că “dacă nu dăm şansa tinerilor producători să debuteze, tăiem şansa unei generaţii întregi”.

Actualitate

Regizorul Mircea Daneliuc, celebrat la TIFF 2015

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul "Cursa", urmând să îi fie dedicată o amplă retrospectivă cuprinzând 12 filme.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners