Actualitate

Fostul adjunct de la Jandarmeria Cluj a cerut subalternilor să scrie pe hârtie mita pe care urmau să i-o dea (rechizitoriu)

Colonelul Ioan Doru Popescu, fost adjunct al șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj, a cerut unor subalterni să scrie pe hârtie suma mitei pe care erau dispuși să o ofere pentru ca rude ale acestora să promoveze un concurs, se arată în rechizitoriul prin care inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Actualitate

Director din CFR către o angajată: „Te calc în picioare, fii atentă” (rechizitoriu DNA)

Unul dintre directorii din cadrul CFR trimiși vineri în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupție, Teodor Alexandru Gavriș, a amenințat-o pe una dintre angajatele CFR care se opuneau inițiativelor reprezentanților SC Remarul 16 Februarie SA, controlată de omul de afaceri Călin Mitică, spunându-i acesteia că „o calcă în picioare”, se arată în rechizitoriul DNA.

Actualitate

DNA cere pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri, 22 aprilie, la ÎCCJ condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului la o pedeapsă cu executare, susţinând că martorii propuşi de apărarea lui Dragnea au vorbit înainte de audieri cu acesta pentru a-şi pune în acord declaraţiile.

Actualitate

Şefii din MAI răspund la comenzi politice

Doi subofiţeri şi un poliţist au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie după ce s-au folosit de numele unor politicieni pentru a interveni pe lângă şefii din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Interceptările şi declaraţiile martorilor confirmă bănuielile pe care toată lumea le avea: înalţii funcţionari din MAI răspund la comenzi politice.

Actualitate

De la Cluj porneşte secretizarea dosarelor penale. Judecătorii clujeni susţin ascunderea dosarelor de ochii opiniei publice

Consiliul Superior al Magistraturii analizează în această perioadă dacă va secretiza sau nu dosarele penale. Judecătorii şi procurorii din CSM au început să modifice ghidul de colaborare cu mass-media, fără însă a se consulta cu niciun reprezentant al presei. În schimb, CSM a colectat opiniile instanţelor şi parchetelor din România.


abonare newsletter
banners