Actualitate

Pentru prima oară, Oleleu spune adevărul: Centrul de Deşeuri nu se face în 2015

Când toată lumea aşteaptă organizarea unei noi licitaţii pentru finalizarea Centrului de Deşeuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, recunoaşte în premieră că acest obiectiv nu se va face în acest an. Asta în condiţiile în care termenul limită până la care trebuie finalizat Centrul de Deşeuri este 31 decembrie 2015, iar depăşirea lui ar putea atrage penalităţi şi chiar necesitatea returnării banilor europeni alocaţi până acum.

Actualitate

Consiliul Județean împarte răspunderea pentru dezastrul de la Centrul pentru Deșeuri. Primăriile din Zona Metropolitană, OBLIGATE să cofinanțeze proiectul

Consiliul Judeţean Cluj cere primarilor din judeţ să cofinanţeze proiectul Centrului de Deşeuri, într-o ultimă încercare de a salva acest obiectiv. Primarii susţin că au primit înştiinţări din partea Consiliului Judeţean că trebuie să plătească milioane de lei pentru lucrările la Centrul de Deşeuri, bani pe care primarii nu îi au. Alţi primari au fost şi mai vocali şi au ameninţat că se retrag din Asociaţia Eco-Metropolitan, ceea ce va duce la pierderea finanţării europene pentru acest obiectiv.

Actualitate

TOŢI SUNT DE VINĂ, NUMAI EI NU!

Plângerea depusă FOARTE TÂRZIU de Consiliul Judeţean Cluj la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu lucrările la Centrul de Deşeuri ne dă DREPTATE: lucrările au fost făcute de mântuială, garanţia este în neregulă şi există riscul ca pagubele să fie suportate din bugetul local. În paralel, însă, există o altă plângere înregistrată tot la DNA Cluj împotriva funcţionarilor publici din cadrul CJ Cluj care s-au ocupat de proiectul Centrului de Deşeuri. Monitorul publică integral textul sesizării depuse de CJ Cluj la DNA şi scrisorile prin care a cerut executarea garanţiei.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners