De 1 martie s-a deschis la Cluj-Napoca un nou restaurant din grupul Marhaba. Restaurantul le oferă clujenilor posibilitatea de a lua masa într-un mediu plăcut, iar meniul este unul variat, pregătit de bucătari cu experiență în domeniu.
Nutriţionistul-dietetician Adina Rusu consideră că începutul noului an şcolar reprezintă o provocare pentru copii, care trebuie să treacă brusc de la programul lejer de vacanţă, la rutină şi disciplină.
Greșeala care crește riscul pentru un infarct. Sute de mii de oameni mor anual după un infarct din cauza unei greșeli elementare comisă în viața de zi cu zi.
Renunțarea la micul dejun sau o alimentare slabă la începutul zilei dublează riscul de a dezvolta arterioscleroză, o afecțiune ce constă în îngroșarea pereților arterelor și care poate fi fatală, potrivit unui studiu publicat luni în Journal of the American College of Cardiology, informează luni AFP.
Un proiect care promovează consumul micului dejun a fost lansat, joi, la iniţiativa Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca, urmând a se desfăşura în 11 centre de diabet din ţară.
Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii americani a arătat că persoanele care sar peste micul dejun prezintă un risc crescut de a suferi un atac de cord.