Politică

Americanii ne-au scos la raport: Critici pentru Guvern şi Parlament - "marţea neagră" şi penalii acoperiţi de colegi

Guvernul şi Parlamentul au elaborat şi adoptat legi într-o manieră netransparentă, iar Guvernul a continuat să adopte un număr mare de ordonanţe de urgenţă fără avizul Parlamentului, în timp ce Legislativul a votat adesea împotriva ridicării imunităţii unor membri suspectaţi de fapte de corupţie. Concluzia apare în Raportul Departamentului de Stat american pe anul 2014 privind "Practici în materie de drepturile omului", la capitolul despre România.

Politică

Parlamentarii versus Codul penal. Lista cu cele 20 de propuneri de modificare a dispărut de pe site

Aleşii aveau pregătită o nouă ofensivă asupra Codului Penal: 20 de propuneri de modificare a noilor legi penale într-o singură zi, marţea viitoare. Printre acestea, eliminarea cătuşelor pentru politicienii acuzaţi de corupţie şi schimbarea modului în care poate fi dispus arestul preventiv. Între timp, după izbucnirea scandalului legat de premierul Victor Ponta, lista a dispărut de pe site-ul Parlamentului, scrie digi24.ro.

Politică

Parlamentarii readuc în discuţie superimunitatea

Nici o săptămână fără surprize în Parlamentul României: aleşii mai strecoară un proiect care să îi avantajeze pe cei aflaţi în vizorul justiţiei. Un draft care circulă în Parlament le-ar putea aduce acestora, dacă va fi adoptat, o imunitate mai ridicată în faţa anchetelor justiţiei.


Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners