Educație

Eveniment de excepție la Cluj. Expoziția „Sanscrita, limba sacră” prezintă manuscrisele omului de cultură transilvănean Sámuel Brassai

Clujenii sunt invitați la o expoziție de excepție, „Sanscrita, limba sacră”, care prezintă o parte din volumele și manuscrisele omului de cultură transilvănean Sámuel Brassai, „omul care știa zece limbi, a urmat zece discipline de studii și a trăit de zece ori zece ani”. Sanscrita este una dintre primele limbi indo-europene scrise.


Opinii

Directorul Bibliotecii Academiei din Cluj: Manuscrisele valorează miliarde de euro

Biblioteca Academiei din Cluj deține cea mai mare colecție de carte veche europeană din țară, dar și cărți de o valoare științifică inestimabilă, cum ar fi manuscrisele corifeilor Școlii Ardelene sau câteva sute de incunabule - tipărituri de dinainte de 1501. Toate aceste volume sau scrieri nu au fost digitalizate nici până astăzi, din cauza lipsei de bani. Cărțile se consultă în continuare în cel mai pur stil clasic, deoarece nu există o altă variantă, iar rolul unei biblioteci este tocmai acela de a facilita accesul oamenilor la informație.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners