Ştiri din Transilvania

Un copil de 8 ani a murit după ce a căzut în albia unui râu din Bistrița-Năsăud

Un băiat în vârstă de 8 ani din comuna Târlişua a murit, sâmbătă seara, după ce a căzut în albia râului Ilişua, ce traversează localitatea. Medicii au încercat mai bine de o oră să îl resusciteze.

Un băiat în vârstă de 8 ani din comuna Târlişua a murit, sâmbătă seara, după ce a căzut în albia râului Ilişua, ce traversează localitatea/ Foto: Facebook - ISU Bistrița-Năsăud

 

Mai multe echipaje de intervenţie din cadrul ISU au intervenit în misiunea de căutare a băiatului, printre care s-au numărat echipajul de scafandri, un echipaj de pompieri cu accesorii specifice şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.


 

Copilul a fost găsit în apă de către pompieri în stop cardio-respirator şi, imediat după ce a fost scos, a început aplicarea protocolului de resuscitare, însă fără rezultat.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


„Băieţelul a fost găsit şi scos din apă la aproximativ 4 minute după ajungerea echipajului de pompieri. Din păcate, după aproximativ 80 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul băieţelului nu a răspuns manevrelor aplicate, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, băiatul de opt ani era domiciliat în satul Răcăteşu şi ar fi fost însoţit de un alt copil în momentul în care s-a produs tragedia. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.


 

CITEȘTE ȘI:

Bărbatul din Turda care a sărit în mare să își salveze copilul a murit. Turdeanul nu știa să înoate

Un bărbat a murit înecat în Someș, la Bonțida. Medicii nu l-au mai putut salva

Ultimele Stiri
abonare newsletter