Ştiri din Transilvania

Incendiu la 4 case din Bistrița-Năsăud! Mai multe butelii au explodat, pompierii au intervenit cu 11 autospeciale

Incendiu de proporții a cuprins patru case din județul Bistrița-Năsăud. Mai multe butelii au explodat, iar pompierii au intervenit de urgență cu 11 autospeciale.

Incendiu de proporții la 4 case din Bistrița-Năsăud / Foto: bistriteanul.ro Incendiu de proporții la 4 case din Bistrița-Năsăud / Foto: bistriteanul.ro

 


Patru gospodării din satul Sântioana, comuna bistriţeană Mărişelu, au fost afectate joi după-masă de un incendiu, iar şase persoane au suferit atacuri de panică, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.


 

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, inclusiv ale unor servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Au fost afectate case de locuit, anexe şi adăposturi pentru animale, iar mai multe butelii au explodat.

„În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acţiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărişelu a asigurat prima intervenţie, pentru a limita extinderea pe suprafeţe mai întinse. Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb, şase persoane au suferit atacuri de panică şi au primit asistenţă medicală de la echipajele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean alocate la caz. Dintre acestea, un bărbat a fost transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud”, a transmis ISU.


La o primă estimare, suprafaţa totală desfăşurată afectată de incendiu este de peste 1.000 de metri pătraţi.

Au fost alocate, succesiv, şase autospeciale de intervenţie din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, cu trei ofiţeri şi 20 de subofiţeri, la care s-au alăturat cinci echipaje de stingere a incendiilor ale pompierilor voluntari din comunele Mărişelu, Şieuţ, Şieu şi Monor.


Eforturile echipajelor specializate au fost susţinute de localnici, care s-au mobilizat pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Mai multe butelii depozitate în anexele gospodăreşti cuprinse de flăcări au explodat, iar focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră.

Cauza incendiului şi valoarea pagubelor urmează să fie stabilite după finalizarea intervenţiei.

CITEȘTE ȘI:

Incendiu într-o gospodărie din localitatea Suatu. Acoperișul unei bucătării de vară s-a făcut scrum. FOTO

Accident între o mașină și un taxi pe strada Bucium, din Cluj-Napoca. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter