Ştiri din Transilvania

Un bolovan de peste 40 de kilograme, căzut din cer, a distrus acoperișul unei familii din Hunedoara. FOTO

Un bolovan din rocă, având o greutate de peste 40 de kilograme şi o lungime de 30 de centimetri, a căzut, marţi, prin acoperişul unei case din municipiul Hunedoara.

Un bolovan de peste 40 de kilograme, căzut din cer, a distrus acoperișul unei familii din Hunedoara. FOTO/ Sursă foto: ISU Hunedoara Un bolovan de peste 40 de kilograme, căzut din cer, a distrus acoperișul unei familii din Hunedoara. FOTO/ Sursă foto: ISU Hunedoara

 

 


Deocamdată nu au fost comunicate date despre o posibilă origine a rocii care s-a prăbuşit prin acoperişul locuinţei, aceasta fiind ridicată şi transportată la INSEMEX Petroşani pentru o analiză amănunţită.

 


O mamă cu doi copii minori, care se afla în casă la momentul incidentului, a scăpat fără probleme pentru că era la parterul locuinţei.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsIncidentul a fost anunţat autorităţilor, care au deplasat la faţa locului două autospeciale şi un echipaj CBRN (Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear) care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

„Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinţei. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta", a precizat ISU Hunedoara. 

Conform IPJ Hunedoara, un al doilea bolovan a fost găsit în curtea unei case din Hunedoara şi, la fel ca în primul caz, nu se cunoaşte provenienţa acestuia.


„La data de 29 martie 2022, în jurul orei 13:59, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe acoperişul unui imobil, a căzut o piatră şi a ajuns în interiorul imobilului. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că, la mansarda imobilului s-a produs un orificiu, de asemenea şi în tavanul unei camere, piatra aflându-se pe pardoseala camerei. De asemenea, tot în aceeaşi dată, un alt cetăţean a sesizat Poliţia Municipiului Hunedoara că în curtea casei sale se află o piatră. Poliţiştii au ridicat pietrele şi urmează a se efectua cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aceste incidente”, a transmis IPJ Hunedoara.

UPDATE ORA 15:05


Bolovanul care a căzut marţi, 29 martie, prin acoperişul şi tavanul unei case din municipiul Hunedoara era o bucată de zgură rezultată în urma unei detonări efectuate de o societate în incinta fostului combinat siderurgic din localitate, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Platforma de lucru se află la o distanţă de circa un kilometru de locul în care a căzut bucata de zgură, un alt fragment, din acelaşi material, fiind găsit de poliţişti în curtea unei alte case din Hunedoara, incidentul fiind reclamat la Poliţie.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăţi de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăţi de zgură, activitate desfăşurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a deşeurilor metalice”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

 

CITEȘTE ȘI:

Un tânăr de 19 ani şi-a aruncat iubita pe geam, de la etajul al treilea al unui bloc din Hunedoara. Tânăra a fost transportată la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter