Ştiri din Transilvania

Vreme schimbătoare în următoarele 2 săptămâni, în Transilvania! Se anunță ploi. Când se va încălzi?

Vremea în următoarele două săptămâni va fi foarte schimbătoare în Transilvania, inclusiv la Cluj. Se anunță perioade cu ploi, dar și vreme mai caldă.

Vreme schimbătoare în următoarele 2 săptămâni! Se anunță ploi. Când se va încălzi? Vreme schimbătoare în următoarele 2 săptămâni! Se anunță ploi. Când se va încălzi?

 

 


Vremea prognozată pentru perioada 14 - 27 martie va fi schimbătoare, dar va predomina în general o vreme rece în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor apărea atât în cursul acestei săptămâni, cât şi după date de 23 martie, în unele zone, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 


În Transilvania, procesul de încălzire va continua atât luni, cât şi marţi, dar ulterior se va răci, condiţii în care mediile maximelor vor coborî de la 9 grade în 15 martie, până spre 4 grade în 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade în 17 martie, până la -10 grade în 20 martie. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în încălzire treptată, iar până la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade pe timpul zilei, respectiv de -2 grade noaptea. Precipitaţiile se vor semnala doar pe spaţii mici şi cu o probabilitate mai mare în 16 şi 18 martie, precum şi în intervalul 23 - 27 martie.


În Maramureş, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va avea variaţii de la încălzire la răcire, condiţii în care mediile valorilor termice se vor situa la maxime între 6 şi 10 grade, iar la minime între -6 şi -2 grade. Următorul interval va fi caracterizat de o creştere treptată şi continuă a temperaturilor, astfel că maximele mediate regional vor atinge 12 grade, iar minimele zero grade. Precipitaţiile vor fi pe arii restrânse, slabe cantitativ şi se vor semnala cu probabilitate mai mare în 16 martie şi din nou în intervalul 24 - 27 martie.

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu o încălzire, însă va fi de scurtă durată, pentru că se va răci între 16 şi 19 martie. În aceste condiţii, maximele vor avea medii de la două spre -6 grade, iar minimele de la -6 spre -12 grade, caracterizând o vreme geroasă, în special pe creste. În următoarea săptămână se va semnala o creştere treptată a temperaturilor, ce vor atinge spre final valori diurne, mediate regional, de două grade şi nocturne de -6 grade. Temporar, vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare pe data de 16 martie şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

CITEȘTE ȘI:

Vremea se răcește la început de martie, în Transilvania. Temperaturile pot să scadă și sub -10 grade

Incendiu la o casă din Aluniș, Cluj! Un bărbat de 33 de ani a suferit arsuri. FOTO

abonare newsletter