Ştiri din Transilvania

Vreme extrem de rece în această săptămână! Ninsori și temperaturi scăzute de până la -14 grade

Meteorologii ANM avertizează că în această săptămână vremea va fi deosebit de rece. Se vor semnala ninsori și un val de frig, cu temperaturi minime de până la -14 grade, în Transilvania.

Vreme extrem de rece în această săptămână! Ninsori și temperaturi scăzute de până la -14 grade Vreme extrem de rece în această săptămână! Ninsori și temperaturi scăzute de până la -14 grade

 

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, însă după data de 14 martie, valorile termice vor fi în creştere, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 7 - 20 martie.


În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 şi 2 grade şi a minimelor între -7 grade în prima dimineaţă şi -14 grade în ultima.

În cea de-a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă în ultimele zile 10 - 12 grade şi a minimelor între -3 grade şi -1 grad. Temporar, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 7 - 9 martie, dar şi după 16 martie.


În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Media temperaturilor maxime va coborî spre 1 grad, în timp ce minimele vor ajunge spre -11 grade. În zilele care vor urma se va încălzi treptat, astfel că, în ultimele zile de prognoză, media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge să se situeze, în jurul a 12 grade, iar a minimelor se va apropia de zero grade. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ între 7 şi 9 martie şi din nou, după 16 martie.

Ninsoare în martie

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -10 şi -2 grade şi a minimelor între -17 şi -10 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă 2 - 4 grade, în timp ce minimele vor oscila între -4 şi -3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele, precum şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.


De asemenea, ANM a emis o avertizare de ninsoare în toată țara, inclusiv la Cluj:

„În intervalul menționat, îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10...15 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Notă: valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece”, potrivit meteorologilor ANM.

CITEȘTE ȘI:

Luna martie aduce ninsori și vreme deosebit de rece în țară. Cât de frig va fi la Cluj?

Vremea se răcește la început de martie, în Transilvania. Temperaturile pot să scadă și sub -10 grade

Ultimele Stiri
abonare newsletter